Kultur

Att komma tillbaka till Sverige med Stretch

Som så många andra så ville jag ut i vida världen när jag var runt 20 år. När jag pluggade till dataekonom så läste jag en termin utomlands, på Nya Zeeland. Det var häftigt, men det räckte inte. Jag ville ha mer.

Efter ett halvår utomlands och därefter första jobbet i Tjeckien så testades ett år i Sverige, men utlandssuget var fortfarande där! Så jag testade igen. Det blev 8 år i Belgien. Numera är jag gift och har en liten dotter. Nu kände jag att det var dags att återvända hem till Sverige.

Jag hittade Stretch via Great Place To Work och det  var för mig ett självklart val redan från de första kontakterna. Kompetenta, avslappnade, roliga och omtänksamma kollegor. Dessutom samlade på en arbetsplats där du känner dig hemma. En plats där du kan ladda batterierna och samtidigt driva nya idéer och utmanas – på dina villkor! Att samtidigt få jobba med Sveriges bästa företag som kunder kändes oerhört kul!

Det kan vara skrämmande att återvända till Sverige efter 8 år. Hur ska det fungera, kommer jag att hitta boende, hur kommer kollegorna att vara? Behöver jag ”återintegreras” i samhället? Frågorna var många. Jag är tacksam över alla härliga kollegor på Stockholmskontoret som hjälpt mig att landa hemma igen. Ett extra stort tack till min ledare som gjorde det där lilla extra för att få mig att känna mig välkommen. Han till och med hjälpte mig att kolla boende eftersom det inte var så lätt att få till på distans. Det är omtanke på riktigt för mig. Tack Stefan!

Jag ser tillbaka på de första 8 veckorna på Stretch och konstaterar att:

  • Det tog mindre än två veckor för mig att börja på mitt första intressanta uppdrag. Ett uppdrag som nu lider mot sitt med lyckat resultat.
  • Det finns redan ett nytt spännande uppdrag redo att utmana mig.
  • Introdagar, planering på kontoret, flygplatser, magic paper, workshops, fikastunder och inte minst Stretch the future – den årliga konferensen har bidragit till en flygande och riktigt rolig start!

Så jag håller med om att Stretch andas ”nyfikenhet, omtanke och resultat” – det ligger i vårt DNA till 110%!

Vill du också bli en i vårt team? Kolla in vår karriärsida redan idag.

 

[HS-10-heta-tips-lyckas-konsult]

Dela inlägget