Nyheter

”Det ska vara lika enkelt att göra kvalitativa inköp på jobbet som hemma”

När Stefan Meller tillträder som vd för det nybildade dotterbolaget Stretch Procurement AB är det helt i linje med både hans egen och moderbolagets grundinställning: Att i varje liten del förenkla människors vardag. Stefan har över 15 års erfarenhet av inköpsutveckling baserad på digitalisering. De senaste åren har Stefan haft tjänsten som affärsområdesansvarig inom Stretch Stockholm AB, där han också är delägare sedan 2011.

– Via företag som till exempel Amazon har vi i många år haft möjlighet att med ett snabbt klick få önskad vara levererad utan krångel, säger Stefan Meller. Smarta enkla lösningar gör det möjligt för oss konsumenter att genomföra och följa upp våra inköp och ha kontroll över ekonomin. Och vi kan kommunicera direkt med leverantören över Facebook.

För privatpersoner är det här en självklarhet. På företagssidan har det varit trögare. Jag ser många organisationer som kämpar med att få kontroll över vad de köper, vilken kvalitet de får och att hålla koll på att leverantörerna gör sitt. Och verktygen som stöttar dem är från förra seklet. Därför skapar nu Stretch ett nytt dotterbolag, Stretch Procurement.

Stretch Procurement AB blir ett av tre dotterbolag när Stretch Stockholm expanderar och specialiserar sig. Bolagets affärsfokus kommer ligga på konsulttjänster men inkluderar även utveckling alla större plattformleverantörers befintliga system.

– Att köpa rätt sak till rätt pris och kvalitet ska vara lika enkelt på jobbet som hemma, säger Stefan Meller. Till vår hjälp har vi marknadens senaste teknik och mest kompetenta medarbetare.

– Stefan har en djup kunskap kring större företags inköpsprocesser, säger Jan Maelum, styrelseordförande i Stretch Procurement AB. Med hans ledarskap garanteras ett bolag som ger våra kunder alla möjligheter till utveckling och affärsvärden genom hela inköpsprocessen.

Även privat är Stefan en person med stort engagemang och sinne för utveckling. Fritiden delas mellan motorbåten och föreningslivet som fotbollstränare i barnens klubbar.

– Jag är en tävlingsmänniska som gärna hittar kreativa lösningar för att leda mitt team till seger – oavsett om det handlar om kundlösningar eller passningsspel. Nu får jag äran att leda ett mycket erfaret och framgångsrikt lag och jag ser fram emot att vi tillsammans ska ta Stretch Procurement till toppen av tabellen inom digitaliserade inköp.

Stefan Meller tillträdde 1 april 2018 och Stretch Procurement AB har sitt säte i Stockholm.

Stefan Meller, VD Stretch Procurement AB

 

 

 

 

 

 

Dela inlägget