ej kategoriserat

Du har alltid ett val

Nytt år, nya förhoppningar och kanske nya löften?! Jag har i alla fall bestämt mig för att detta ska bli ett bra år!  Så jag tänkte börja med en påminnelse om livet och våra val. Det jag skriver nedan har hjälpt mig till ett mer harmoniskt liv.

Idag lever vi i en värld med mycket krav på oss själva, vi ska vara med på allt roligt som händer men samtidigt våga vara starka och gå mot strömmen – våga tacka nej. Vi ska ha stor familj, men samtidigt satsa på karriären. Vi ska vara hurtiga och hänga med i de senaste mat och träningstrenderna men samtidigt vara hemma och laga mat som våra barn äter och se till att våra barn aktiveras. Tanke, känsla och handling – vi vill vara självständiga och inte bli påverkad av andra men vi vill påverka andra…

Det är inte alltid lätt, men hur man än vrider och vänder på det ligger valet för hur du vill ha det hos dig! Det är du som bestämmer hur du vill leva ditt liv, det är du som bestämmer om det som händer dig ska påverka dig positivt, negativt eller ta det som en lärdom. Att ändra negativa trender till positiva trender är svårt och det är ett vanemönster som måste upprepas och nötas in – ge inte upp. Jag lovar dig att om du lyckas ändra dina negativa trender blir faktiskt livet lite lättare. Du känner dig inte lika arg och irriterad. Stressen försvinner och på något underligt sätt hinner du med mer än du gjorde förr för i allt detta skapas en positiv cykel som också ger en effektivitet som är obeskrivlig. Skjut inte upp, stressa inte upp dig över sådant du inte kan påverka och du får ett mer harmoniskt liv. Jag vet, jag har testat.

Finns det en process du inte är riktigt nöjd med på jobbet? Står ditt företag inför en omorganisation? Känner du det är dags för en förändring? Gör 2012 till året då det vände, ta kontroll och bli medveten över dina val och var med och påverka!
God fortsättning!

Dela inlägget