Inköp, Ariba

Laddar inför årets Ariba Live i Madrid

På väg till mitt tredje Ariba Live och stämningen börjar byggas upp. Som vanligt är förväntningar på Madrid höga.

Ariba Live går av stapeln i Madrid 13-15 juni. Eventet har överraskat mig positivt båda gångerna jag har varit på plats. 2012 i Barcelona var Ariba fortfarande ett eget relativt litet bolag men eventet var stort och gediget med en intressant agenda och mycket energi. 2015 gick det i SAP-Ariba regi och hade blivit ännu snyggare, proffsigare och med lika bra innehåll över alla dagarna. Så det är inte konstigt att man har höga förväntningar! Och dessutom. Är det någonstans de kan leverera på förväntningar så är det ju i den här stan. Stadens två fotbollslag möttes precis i Champions League final. För andra gången på tre år…

Verktyget själv däremot tycker jag historiskt sett har haft svårt att överraska positivt. Det betyder inte att andra har gjort det bättre. Snarare att hela sportens utveckling, om vi fortsätter blanda in fotbollsliknelser, har legat efter. Vet inte hur många gånger ryktena snurrat om att det ena eller andra verktyget nu minsann har blivit snyggt och modernt. I samtliga fall har jag blivit mer eller mindre besviken.

Fram tills nu! Under de senaste veckorna har jag tillsammans med en kund fått två demos av Ariba och, mina damer och herrar, det börjar se riktigt bra ut. Det nya gränssnittet sitter där det ska och funktionaliteten levererar. Och det funkar på mobil, padda, you name it. Ska bli mycket spännande att få se mer av detta i Madrid.

Ser även fram mot att få reda på vad som har hänt sen sist med Fieldglass och Concur och integrationen mellan de tre lösningarna för inköp. I München visades de upp som tre pusselbitar var för sig. Hur långt har SAP kommit med att sätta ihop dem? Skulle ju kunna spoiler-googla men jag håller mig för att få uppleva det på plats.

Även nyfiken på hur mycket folk det kommer vara på plats. Blir nästan förvånad om det inte blir rekord. SAP har lyckats skapa ett spännande surr och attraktionskraft runt inköp och Ariba och det märks tydlig skillnad i Sverige och Skandinavien mot för bara ett par år sedan.

Och nu när de grundläggande verktygen och processerna sitter och ser ut som de ska, vad kommer SAP-Ariba satsa på härnäst? Hur utvecklas till exempel Ariba Network? Vilka kunder som lyfts fram som de goda exemplen?

Det trevligaste på Ariba Live är ändå givetvis att få träffa alla människor. Ingenstans känns det man jobbar med som viktigare än när man är på just Ariba Live. Massvis med människor från världens alla hörn som jobbar med exakt det jag gör. Det är vi inte jättebortskämda i den här sporten. Så kan det bli roligare på jobbet? Vi ses i Madrid!

Och för er som verkligen gillar fotboll, vilken tröja köper man med hem då, Real eller Atletico? Äh, svaret är givetvis den rödvita Atletico-tröjan. Hjärta och kärlek smäller högre än storlek och pengar!

Nyfiken på mer om Inköp? Kolla in det här!

Dela inlägget