Kultur

Lycka på olika sätt

Klockan är 02:00 man spanar över horisonten och inser hur lyckligt lottat man är över får se detta skådespel mellan sol, snö och ett blankt hav. Vi gör oss redo för nästa tur på havet med storfångst i sikte.

Vi tar oss sakta ur hamnen och sedan med målet i sikte ökar vi farten och känner den ljumna vinden blåsa. Man blir förundrad varför många väljer resmål söderut när vi har ett underbart landskap norrut som få får se.

Vi närmar oss vårt mål och saktar in för att hitta platsen som vår ”vita val” står på, ett utslag på ekolodet och vi bromsar in och gör oss redo att kasta ut krokarna.

Solen som inte går ner har nu vänt och vänder uppåt och strålarna värmer händer och ansikte.

Med våra spön sitter vi nu och lockar väntar på att det ska hugga. Det är svårt att hålla tillbaka ett leende när ett tungt gung kommer från botten och man känner att nu har något stort huggit tag och man får börja jobba med att hämta in fångsten.

Efter ett hårt jobb och säkrad fångst börjar vi sakta ta oss hemåt för att börja med jobbet som följer. Väl inne på bryggan kommer andra fiskare och kikar på fångsten och man får gratulationer och avundsjuka blickar.

Likheterna med ett stort projekt

I efterskott känner man att parallellerna mellan att fånga en stor fisk och att genomföra ett stort projekt ligger nära.

När en kund startar ett projekt och söker efter hjälp så kommer vi att stå redo att kroka den stora fisken och under hårt jobb drilla den hela vägen till båten och avsluta projektet med att rensa och bena ut alla frågetecken som kvarstår innan man njuter av resan och kan se tillbaka på äventyret med ett leende.

[HS-Kundinsikt-skapar-lojalitet]

Dela inlägget