Projektledning

Next stop: Las Vegas

Nu är det äntligen snart dags. Känns overkligt och jag får nypa mig själv i armen för att inse att detta verkligen händer här och nu. Jag ska spendera nästan en hel vecka med att lära mig mer om Businss Process Managment (BPM) på Gartner konferens i Las Vegas med världsledande experter på området.

Förväntningarna är höga och målsättningen är att jag kommer hem med ett bagage fullt av olika tekniker och modeller för att kunna analysera och förbättra processer mer effektivt i våra projekt. Framförallt vill jag ta del av mer kunskap kring hur vi verkligen kan levererar högsta möjliga affärsvärde till våra kunder. Jag förväntar mig så klart även tonvis av inspiration från en traditionellt hypad amerikansk konferens utan någon som helst blygsamhet. Gärna lite halleluja tillrop på scenen.

På min alldeles egna sammansatta agenda för konferensen så har jag satt upp mig på drygt 15 föreläsningar och sessioner som ska klaras av under fyra dagar.

Jag har fått en ”personlig” inbjudan till en speciell Gartner ”fokus” grupp för att utvärdera hela seminariet och ge feedback. Detta går ju knappast att tacka nej till, så självklart blev detta ytterligare ett event på agendan.

Jag har även bokat upp en personlig genomgång av PNMsoft Sequence, en Gartner MQ-rated IBPMS (Intelligent Business Process Management Suite). PNMsoft vann Gartner BPM Excellence Award i Mars 2014 och används bland annat redan av IKEA. Denna typ av verktyg har potential att hjälpa våra kunder att med effektiv processmodellering för att i slutändan skapa mer effektiva processer och slutligen bidra till att våra kunder kan förverkliga sina affärsidéer på mest effektiva och bästa sätt. Det ska bli oerhört intressant att få en djupare inblick i detta verktyg.

Ett axplock av övriga sessioner som jag ska besöka är:

BPM Institute seminar – Introduction

Ett mer ”grundläggande” seminarium som ger en översikt över BPM som både management disciplin och vilka verktyg som kan användas för att realisera BPM. Kursen lär ut nyckelbegrepp, termer, metoder och tekniker inom BPM. Den beskriver vad en process är, vad processmodellering, analys och design är och vad processhantering är. Den ger en översikt över de verktyg och tekniker som används för att stödja BPM, inklusive processmodelleringsverktyg och en BPM-plattform som kallas Business Process Management Suite. Vi kommer lära oss allt om den praxis och den teknik som gör ”processtänkande” till en ny strategi för att lösa affärsproblem och kontinuerligt förbättra en organisations kapacitet. Seminariet leds av en instruktör från BPMInstitute.org, den största aktören inom BPM i hela världen. Det är häftigt!

Visst känns det lockande? Vad sägs om detta då?  – ”Power Networking Session”

Kanske inte en helt BPM relaterad session, men eftersom den ligger på senare kvällstid var den svår att motstå.

Detta är en ”interaktiv” nätverkssession med fokus på att få kontakt med konferensdeltagare, vikten av kroppsspråk och att träna nya ”nätverkstekniker”. I denna informativa session kommer jag att få lära mig hur man syns i mängden, vinner förtroende och hur man lyckas fånga rätt kontakter. Sessionen hålls av Mark Bowden som är expert på beteendevetenskap och kroppsspråk. Bland hans nuvarande kunder finns erkända och ledande politiker, verkställande direktörer i Fortune 500-företag och nuvarande premiärministrar i G8, och så jag själv då. Förstår ni att jag längtar till den här konferensen?

Jag kommer avsluta hela seminariet med en föreläsning om ”The ROI of Change Management”, dvs hur vi tillgodogör oss av förändringsarbetet rent finansiellt och hur vi kan påvisa och följa upp att vi verkligen tar hem vinsterna? Som projektledare är det otroligt viktigt att vi styr och gör prioriteringar i projektet mot affärsvärdet och att vi verkligen följer upp att vi får den avsättning på projektinvesteringen som förväntas, även efter det att projektet är levererat. Självklart fångade detta seminarium mitt intresse.

Over and out, jag är grymt laddad och förberedd på denna fantastiska vecka som väntar. Stay tuned, för det kommer givetvis en summering av mina intryck efter konferensen också.

Dela inlägget