Kultur

Nu är det sommar i Göteborg!

När Stretch ordnar After Work då kommer sommaren, precis som vi beställt. För man kan ju inte grilla hamburgare och dricka kalla drycker utan sol.

Fast egentligen var ju hela arrangemanget en uppladdning inför ett av världens största halvmaratonlopp, Göteborgsvarvet. Nu tro ni kanske att vi är ett väldigt sportigt gäng som arbetar på Stretch Göteborg. Att vi utmanat varandra att springa 21 km…och att vi tränat i ur och skur och peppat i flera månader….

Man kan väl hoppfullt säga att det är ett mål som borde eftersträvas men i nuläget är det bara 1/18 del av företaget som ska springa. Däremot var det flera andra av våra eminenta gäster som både redan hade avverkat diverse stafettlopp och som laddade inför varvet i år.

På kontoret hade vi pyntat och fejat hela dagen med stor framgång. Särskilt Josefine som måste få beröm för att ha fixat det mesta. Det är liksom sådana här tillfällen som alla får tummen ur. Ny kaffeautomat inhandlas, glappande dörrhandtag justeras och vintersmutsen på balkongmöblerna tvättas nogsamt bort.  Till och med vår nya fotovägg är uppe och i stort sett komplett. Vi var så nöjda. Nu var vi redo för att ta emot alla gäster!

Gbg foton_320x200

Gbg2_320x200

Klockan fem började alla droppa in…många kramar och kära återseenden. Volvo AB är här, SKF, Mölnlycke Health Care, DB Schenker, Volvo Cars, Partille Kommun, Cap Gemini och många fler…

Det minglades och skålades och snart spreds doften (eller ”oset” om man ska vara helt sanningsenlig) av grillade burgare och färska majskolvar från balkong-avdelningen. Alla äter och blir  proppmätta. Herregud  vad gott det är med sommaren första hemgrillade hamburgare!

Maten till trots så kom ändå kvällens höjdpunkt lite senare. En liten späd tjej med långt ljust hår och pigga ögonen gör sig redo att inta scenen. Hon presenterar sig. Shahrzad Kiavash. Säger att hon är nervös. Har aldrig förut talat inför en så glad och feststämd publik. Säger att hon kommer att dra ner oss i avgrundshålet nu…..men ack vad fel hon hade.

Shahrzad_320x200

Publiken var trollbunden i knappa två timmar. Hon fick ”feeling” som hon sa och stämningen i rummet var elektrisk. Vilken fantastisk resa denna tjej har gjort. Från dödsdömd och benlös till den stora segern att genomgå Stockholms Triathlon. Allt på bara ett par år. Visst har vi alla hört det förut men det kan aldrig upprepas för många gånger. Den mentala inställningen, en i grunden positiv inställning till livet och en sjuhelvetes kämparanda betyder allt! Vilken underbar tjej! Hon kommer att gå långt!

Jag gick hem mätt, glad och med tankarna uppfyllda av Sharhzads sista or:  ”Be your own Hero!”

Shahrzad2_320x200

Dela inlägget