ej kategoriserat

Semester

Beroende på vilket språk man använder har ordet semester lite olika betydelse. På engelska är semester den term som inom den akademiska världen delar upp året i två delar en vår och en höst.  Här i Sverige används ordet för att beskriva pausen mellan arbetet vår och höst. Semester är den avtalade ledighet som lagstadgat ger en medarbetare rätt att vara ledig ett visst antal av årets dagar. Yes, nu är semesterrätten här!

Semester, denna underbara tid då vi alla ska göra allt det vi inte hinner med att göra under vanliga jobbveckor. Vi ska renovera huset/lägenheten, besöka släkten, ta hand om familjen och vännerna och däremellan hinna med egen tid för att skapa utrymme för träning, reflektion och nytänkande. För vissa blir semestern ett lika hektiskt jagande som under de ordinarie jobbveckorna, för allt ska kompenseras under en kort period. Strunta i alla måsten, gör det du vill och det du känner för, det är din semester!

Eftersom vi alla går på semester vid lite olika tider är frågan ofta vad som egentligen är bäst är det att ha tidig eller sen semester för att optimera semesterkänslan? Jag tror inte det spelar någon roll går du tidigt hinner du jobba undan saker innan andra kommer tillbaka och går du sent hinner du rensa bort saker när andra har gått. Även här är det du som bestämmer vilken semesterkänsla du vill ha? Det finns ingen optimal semesterkänsla utan ta semestern som den är och som den kommer.

På Stretch känns det lite extra skönt att gå på semester i år både med anledning av att vi har ett starkt halvår bakom oss, där vi kan sträcka på oss och säga – det här, det gjorde vi bra! Men också för att vi har någonting otroligt spännande att komma tillbaka till efter semestern i form av nya medarbetare, nya affärer och nya kunder  – kul att ni valde Stretch!

Jag vet inte vad jag ska förvänta mig av allt det nya som komma skall. Därför känns det extra bra att vi har alla våra befintliga fantastiska medarbetare, våra etablerade affärer och lojala kunder – tack för att ni finns och gör det till en glädje att komma tillbaka till Stretch efter semestern!

Låt oss nu ta vara på semesterrätten…

Dela inlägget