Teknik, Office365

Små steg mot effektivitet i Office 365: OneNote och Yammer

Anteckningar är något som jag tror vi alla arbetar med på ett eller annat sätt. Hur effektiva är dina anteckningar? Hur delar ni kunskap och information och gör så att medarbetarna känner tillhörighet inom ert företag? Det fjärde utbildningstillfället hos Malmö FF handlade om OneNote och Yammer.

OneNote är ett anteckningsverktyg i Office 365.

För att organisera alla sina anteckningar kan man i OneNote dela in i olika avsnitt och sidor. Du kan även ha flera olika anteckningsböcker. OneNote påminner mycket om anteckningar man gör med papper och penna då du kan använda allt ifrån överstrykningspennor till checklistor. Men du kan också enkelt skapa diagram och klistra in bilder. Dina anteckningar är tillgängliga överallt och är desto enklare att korrigera, flytta, förstora/förminska, än vad du kan med t.ex. papper och penna. Ett roligare sätt att föra anteckningar om ni frågar mig!

Vad är Yammer då?

Yammer är som ett Facebook för företag där man kan dela kunskap och skapa grupper för olika projekt eller samarbeten. Jag anser även att Yammer bidrar till företagskulturen på ett positivt sätt så som att t.ex. känna tillhörighet. Det gör det i alla fall i högsta grad för oss på Stretch där majoriteten av våra medarbetare som är konsulter är ute på uppdrag hos olika kunder. Med Yammer kan vi enkelt se vad som händer inom våra företag i koncernen och inom olika kompetensområden.

Malmö FF gillade att de nu enkelt kan dela anteckningar från möten med varann och att deras anteckningar var tillgängliga från både dator och mobil. I Yammer skapade de under utbildningen många grupper där de såg fördelar som kunskapsdelning och diskussionsforum inom olika områden.

Dagens tips: Du kan enkelt dela dina OneNote-anteckningar med länk i Outlook mötesbokningar. En annan finess i OneNote är att du kopiera text i en bild till ren text!

Nyfiken på att veta ännu mer?

VarförOffice 365?

Små steg till affärsvärde – vår snygga e-bok full med inspiration!

Dela inlägget