Nyheter

Stretch Qonnect - äntligen inflyttningsfest!

Stretch Qonnects målmedvetna och fokuserade satsning på Qlik och hur Qliks produktportfölj kan hjälpa moderna företag att bli ännu bättre har blivit en succé. Stretch Qonnect har under flera år utgått ifrån Köpenhamn i Danmark där allting startade. I takt med att bolaget vuxit och fler och fler företag valt Stretch Qonnect som Qlik-partner har den geografiska marknaden vuxit till andra länder, och framför allt Sverige.

När både Qlik själva och svenska företag önskade att Stretch Qonnect etablerade sig även i Sverige, var valet enkelt. Att Stretch gruppen med dess framgångsrika bolag funnits och verkat i Sverige i snart 20 år gjorde bara valet att nyetablera sig i Sverige ännu enklare. Därför startade vi upp processen med att förbereda ett nytt bolag i Sverige för den svenska marknaden, med allt vad det innebär. Registrering av nytt bolag, en lokal med rätt identitet skulle hittas, rekrytering av duktiga medarbetare påbörjades. Denna process med alla dess förberedelser är otroligt rolig, lite läskig, men framförallt otroligt lärorik och inspirerande. Något jag önskar att alla får vara med om någon gång.

Sagt och gjort, 1 januari 2021 etablerades Stretch Qonnect AB och de första medarbetarna kontrakterades. Efter noga utvärdering föll valet på en liten men charmig lokal mitt i stan på Baltzarsgatan i Malmö där skrivbord, kaffekokare, printer, gröna växter mm installerades i april 2021. Detta blev vårt HQ för fler äventyr och fortsatt tillväxt. På grund av pandemin kunde vi tyvärr inte dela glädjen med våra kära kunder och vänner i branschen, men bolaget fortsatte snabbt att växa med nya spännande kunder och medarbetare.  Därför var det en fantastisk känsla att kunna bjuda in och öppna dörrarna i under hösten 2021 för att dela denna glädje och energi med andra.

Vi körde med devisen ”drop-in, kom när det passar, stanna en liten stund, eller stanna hela kvällen” vilket blev otroligt lyckat. Många glada skratt, kära återseenden, nya bekantskaper och skön stämning med god mat och dryck. Vi vill därför passa på att tacka alla som var med och bidrog till att vår lite försenade, men väl efterlängtade inflyttningsfest blev så härlig.

Otroligt kul också att kunna se tillbaka på en resa där en satsning i ett land blir lyckad, och sedan genom planering och rätt förberedelser leder till ett nytt bolag med samma DNA men på en ny geografisk marknad. Kul att få se tankar och drömmar leda till konkreta Resultat. Precis som vi gör med våra kunder.

Dela inlägget