Kultur

Stretch minglar med branschen #TBT

Tiden tickar på, tänk vad fort dagarna går. Sommar, höst, vinter och vår – där gick ett till år. Det känns som om det var igår vi minglade sist. Vad gjorde vi då och hur har vi minglat tidigare år?

Inflyttningsmingel 2014

Nedervåningen med fina nya inredda lokaler invigdes. Ett liveband spelade utomhus sent in på kvällen. I det röda köket på övervåningen arbetade två franska kockar febrilt i ett trångt utrymme för att servera smårätter till 100 gäster.

I flera månader fram till branschminglet satt vi på kontoret utan en enda solstråle bakom en mörkläggande plast från byggarbetsplatsen utanför. Kallt var det också och våra portabla värmeelement gick på full fart även i början på maj. Vi ville så gärna bli av de missprydande byggställningar som dolde vår vackra och K-märkta fasad. Så blev det dock inte. Detta år kunde du se en rosa körsbärsblomma på alla Stretchare som en utmärkande accessoar.

Tusen & en natt 2015

Den i synnerhet mest färgsprakande tillställning någonsin. Här berördes alla våra sinnen i smak- och doftexplosioner, färgkavalkader och med bolmande vattenpipor i varje hörn. Inför tillställningen inhandlades kilometervis med orientaliska tyger och attiraljer för att inreda och smycka lokaler och skapa den mystiska känslan av Tusen & en natt.

Dolma, Tabbouleh, Fattoush, olika piroger och spännande röror med mynta och koriander serverades. All mat lagades av det välkända kvinnokooperativet Yalla Trappan i Rosengård. Många timmar spenderades också på Möllevångstorget i jakten på 15 vattenpipor till ett rimligt pris. Efter hårda förhandlingar fick vi även med oss tobak i smak av grönt äpple och röda vindruvor från det välkända märket och intressanta namnet Al Fakher . Shisha (annat namn för vattenpipa) blev en supersuccé. Det finns många selfies från denna kväll med ansikten gömda bakom en dimridå av tjock rök. Den angenäma doften av frukttobak stannade kvar i byggnaden i flera veckor efteråt. Utmärkande accessoar detta år var färgglada sjalar.

 

 Trädgårdsfest 2016

När 60 kg grillad korv av prima kvalitet börjat serveras inträffade det som inte fick hända. Resterande av alla tillbehör som skulle ställas fram var borta. Som tur var återfanns de bara en liten stund senare. Äsch då, så kan det bli när mycket mat ska serveras. Alla var mätta och glada när en gäst bjöd in till en gemensam scen. Även de tondöva fick nu känna sig musikaliskt begåvade. Det trummades, bankades och skakades i bland annat sandfyllda flaskor.

En mediebyrå i byggnaden bredvid fortsatte sin efterfest hos oss. Minglet blev så festligt och uppmärksammat av grannar att även farbror blå knackade på. Det oväntade besöket valde med nöje att stanna kvar för att njuta av härligt sällskap. Utmärkande accessoar detta år var rosmarinskvist.

 

Vill du också mingla med härliga kollegor i branschen? Äta god mat, dricka gott och ta del av magisk underhållning? Självklart håller vi branschmingel även i år!

När? Tisdag den 23 maj 2017
Tid? från kl 17:00 till sent
Plats? Stora Nygatan 61, Malmö
OSA senast den 9 maj

HOPPSAN! Anmälan har stängt. Hoppas vi ses nästa år 2018!

Dela inlägget