Business Intelligence

Talend Engage 2020 – eller hur man hamnar i ett band på Bourbon Street

Stretch har deltagit i årets Talend Engage-event i New Orleans. Här träffas Talend, partners och utvalda kunder för att utbyta erfarenheter, och Talend presenterar sina planer för de kommande åren. 

En helt ny ledningsgrupp (med CEO, CRO, CCO) startade eventet med mycket energi och en målsättning om att Talend ska fortsätta öka sin tillväxttakt rejält de kommande åren. Ett par av huvudämnena som diskuterades på eventet var att datadrivna företag i snitt kommer att växa 30% snabbare än genomsnittet, och trenden där allt fler företag flyttar eller implementerar sina Business Intelligence-lösningar i molnet.

Datadriven affärsutveckling

Den datadrivna affärsutvecklingen ger många företag nya och förbättrade möjligheter att förstå sina kunder. En intressant kund-berättelse var från ett ledande företag i kryssningsbranschen. Deras passagerare vill känna sig utvalda och inte bli störda i onödan på kryssningen, samtidigt som företaget vill erbjuda dem relevanta förslag på aktiviteter under resans gång.

Via appen som kunderna använder får företaget tillgång till information om passagerarna redan innan de kliver ombord. Detta ger företaget möjlighet att ge kunden en skräddarsydd upplevelse redan från början. Med resans gång lär de sig hela tiden mer om sina kunder, och kan därmed hela tiden förutse och föreslå relevanta aktiviteter och utflykter under kryssningen.

Flytta data till molnet

En av de stora trenderna Talend ser är behovet hos många företag att flytta sina existerande ”legacy on-prem data warehouses” till molnet under de kommande åren.

Talend har många stora partners och deras ”Talend Cloud”-lösning går att köra på både AWS och Azure. Detta underlättar för många företag som ofta redan använder sig av någon av dessa och har uppsatta processer för att hantera sin data i molnet. Beroende på vilken typ av existerande data warehouse man ska migrera går det att använda sig av andra partners produkter för att sätta upp det på rätt sätt i molnet – till exempel Snowflake eller Databricks.

Fördelarna med ”Talend Cloud” är många – företagen får bland annat lägre kostnader och är alltid uppdaterade till senaste versionen. Utöver detta erbjuder Talend Cloud en mängd möjligheter för att hantera till exempel data quality, data governance och data masking (användbart exempelvis för att se till att datan är GDPR-compliant).

Bourbon Bandstand – Chicken on the Bone

Som en del av avslutningen på konferensen hade Talend arrangerat en afterwork för alla partners i French Quarter på Crescent City Brewhouse. En mycket trevlig ”brewpub” inhyst i en charmig gammal byggnad – tydligen finns byggnaden med på den första ”detaljplanen” för New Orleans redan 1722!

I sällskapet var vi en härlig blandning av människor ifrån Sverige, Tyskland, Irland, England, Kanada och USA, som fortsatte mot Bourbon Street och Bourbon Bandstand, en pub med återkommande livemusik. Denna kväll spelade Chicken on the Bone, framröstade till bästa band på Bourbon Street 2011–2019.

Bandet tog gärna emot önskemål på låtar och de kunde de flesta. En de tyska killarna i sällskapet undrade lite försynt om de kunde något med ABBA eftersom där var en svensk (alltså jag) i huset. Dessvärre kunde bandet inga låtar med ABBA – utan de erbjöd istället svensken att få komma upp på scenen och vara med en låt och lira på en koklocka!

What happens in New Orleans stays in New Orleans – eller?

Dela inlägget