Teknik

Tavlan som gör skillnad

Bättre överblick och enklare koordination av vårdplatserna på SUS när vi införde pulstavlan på en whiteboard. Tänk vad vi kan åstadkomma med en integrerad automatisk lösning för alla sjukhus i Skåne!

Läs mer om Pulstavlan på vår nya sida här!

I år påbörjar Stretch arbetet med en digitaliserad lösning av den pulstavla som idag finns på alla sjukhus i någon form. Här antecknar personalen status för varje person som är inlagd på sjukhuset för att nästa team som tar vid ska ha tillgång till informationen. Tavlan är koordineringen för hela avdelningen. Daniel Terborn är en av de som utvecklat den reformerande digitala lösningen.

– Det finns ingen kravspec utan de litar helt och hållet på oss och att vi kan skapa lösningen. Vi får driva allt och designa allt. Det kommer bli super. Alla jobbar idag på sitt eget sätt; några pulsar inte alls, vissa kör whiteboards, och några har ett gammalt och trött IT-system. Nu ska vi bygga en flexibel lösning som fungerar på alla sjukhus. Vården är verkligen sugna på detta, säger Daniel

Stretch är med hela vägen, från att definiera problem och möjligheter till att implementera och stötta de som ska ta ut den nya tekniken i organisationen.

– Vi jobbar med den senaste tekniken och pulstavlan ska bli en modern webbapplikation. Vården har blivit mer benägna att jobba modernt – både till arbetssättet och tekniken. Det finns hur mycket som helst att göra här, det händer supermycket och det kommer påverka jättemånga människor.

Den senaste Balsamiq-skissen på Pulstavlan

Med en digitaliserad pulstavla kommer sjukhusen få en bättre överblick och lättare kunna koordinera vårdplatserna över hela regionen. Kärnan är att på så sätt förbättra effektiviteten på varje vårdavdelning samt att få fram bättre prognoser för tillgängliga vårdplatser. Något som tidigare varit svårt eftersom anteckningar förts på varje avdelning separat.

– Det känns fantastisk att få ett sådant ansvar. Sjukhusens IT-avdelningar är med och stöttar men vi för dialogen och kraven. Vi har haft fyra workshoppar med olika vårdavdelningar från Malmö, Lund, Ystad, Trelleborg och Helsingborg. Både ortoped- och hjärttransplantationsavdelningarna är representerade. Vi har precis börjat och behöver fler kollegor som vill bli en del av detta projekt.

Detta är ett mycket viktigt uppdrag inom Region Skåne vilket är något Stretch är väldigt stolta över. Inte minst för att få jobba med dedikerade människor i vården.

– De som jobbar i vården har stort engagemang och värme. De överläkarna jag träffat på BUP till exempel är underbara och grymma människor som inspirerar och tar ansvar. Det är också en stor del i varför vårt arbete är så roligt.

Dela inlägget