Teknik, Microsoft

Utvecklare på äventyr i Seattle

I början på maj flög vi till Seattle, ett gäng utvecklare på Stretch, för att besöka Microsoft Build. Inte bara för att lära oss om vad som är hett just nu eller för att prata med experterna bakom Microsofts lösningar, men även för att stärka teamet och ha en rolig vecka tillsammans.

Vi landade sent på lördagen och ägnade söndagen åt shopping innan själva konferensen drog igång. På måndagmorgonen inleddes Microsoft Build och följdes av tre intensiva dagar fullspäckade med föreläsningar, utbildningar och workshops.

Varför Microsoft Build?

Att överhuvudtaget ta sig tid att åka på en utvecklarkonferens ger många positiva effekter resten av året. Framförallt om man är mer än en person på samma konferens då man får fler perspektiv från olika intressen och föreläsningar.
Anledningar att åka på just Microsoft Build eller utvecklarkonferenser i allmänhet:

  • Dedikerad tid för lärande, inspiration och teambuilding
  • Närhet och tillgänglighet till team och människor bakom de produkter och tjänster man använder i sina vardagliga projekt och uppdrag
  • Någon form av ledighet från vardagliga måsten och projekt som ger mer fokus
  • Reflektion över samtid, framtid och utveckling i branschen
  • Kulturella och naturliga upplevelser man inte får på hemmaplan berika resan och gör den till ett minne för livet

Hur spenderar man tiden på konferens?

Att få tiden att gå på konferens är det minsta av ens problem. Det finns en uppsjö av saker att välja mellan vid varje givet tillfälle, så det gäller att i förväg ha åtminstone en vag plan över vad man absolut inte vill missa under en konferens.

Keynotes

Det hölls ett antal keynotes, bland annat av Satya Nadella, Microsofts VD. Under keynotes som samlar i princip alla deltagare i publiken får man se de stora penseldragen och visionerna och en hel del coola demos på ny teknik, både på hårdvarusidan och mjukvarusidan.

Sessioner

Utöver keynotes hölls det föreläsningssessioner hela dagarna, kring smalare ämnen och med varierande djup. Alltifrån översikter och roadmaps till djupa tekniska sessioner fyllda med handfasta tips och råd.

Hands-on labbar

Vi roade oss också med lite hands-on labbar kring bildigenkänning och Microsofts AI-tjänster, i en av dem kunde man programmera en mjukvaru-drönare med kamera för att med hjälp av kameran känna igen olika djur. Thomas, Simon och Jesper räddade livet på enhörningar i den labben.

Expo

Expogolvet var fyllt till brädden av primärt Microsofts olika produkt-team som gärna pratade, diskuterade problem och lösningar och en del hade små tävlingar. En del andra leverantörer fanns också på plats för att bli inspirerad.

Utanför konferensen

Eftersom vi rest en lång väg för konferensen ville vi också passa på att känna in staden och området. Vi bodde i en fantastisk stadsdel i Seattle med massor av restauranger, barer, kafferosterier och ölbryggerier, så det gick ingen nöd på oss. Likväl var vi ute i princip varje morgon och joggade en sväng tillsammans, och såg oss omkring i fler områden. Vi hann även med utflykter till shopping och dessutom hiking i den fantastiska naturen.

Konferensresor som denna vill vi starkt rekommendera!

Dela inlägget