Change Management, Kultur

Varje förändring börjar med beslutet att agera!

Har du någon gång funderat över varför vissa lyckas bättre än andra? Det har jag! Många gånger…

Vissa dagar tänker jag precis som många av er att det är talang, genetik, på rätt plats vid rätt tillfälle etc. Så kan det säkerligen vara för några, det säger jag inte emot. Däremot är jag övertygad om att det egentligen handlar om träning. Att träna på det man är bra på för att bli ännu bättre. Att inse områden för förbättring och återigen…att träna! Att älska träningsvärk – för då har du tagit i och först då kan du förvänta dig resultat.

Jag lyssnade på Johannes Hansen vid ett tillfälle och han sa en mening som verkligen fastnade i mitt huvud. Nu kan det bero på att jag är en träningsnörd, men strunt i det nu… Han sa något i stil med:

Inte går vi runt och tror att snubben som lyfter 100 kg i bänkpress är född till att göra det….alla inser väl hur mycket hård träning som ligger bakom den prestationen, eller hur? Så varför tror vi att det skulle vara annorlunda med andra prestationer? Varför går vi runt och tror att alla som åstadkommit något föds på det sättet?

Där på plats skrattade jag och såg en märklig bild i huvudet…en extremt krallig bebis som föddes med ”talangen” (om det nu är en talang) att lyfta 100 kilo i bänkpress…. Plötsligt gick det upp för mig att det faktisk är en fråga om fokus och hård träning, inte bara talang!

Som organisation måste du skapa ett gym som medarbetarna kan träna i – varje dag! För träning är en färskvara. Det vet vi alla…kanske extra kännbart nu efter sommaren. De som höll i träningen upplever inte samma extrema uppförsbacke som de som valde att lägga fokus på något annat….och det är ok! Men jag bestämde mig i alla fall för att sluta sitta med armarna i kors och tänka att ”alla kan inte bli Zlatan” eller ”de där har ju en extrem talang”….ja, det kanske de har, men de har också lagt extremt många timmar på att träna sig bättre…och jag ska träna mig till prestationen, för jag vet att det går!

Jag vet också att förändring tar tid, man gör det bäst med små steg, men varje förändring börjar med beslutet att agera!

Nyfiken på hur vi ser på förändring och nyttan med det? Kolla in det här!

 

Dela inlägget