Nyheter

Vi finns i Universum

Stretch fick som nykomling en hög kännedom bland systemvetarna i Universums undersökning FöretagsBarometern 2017. Detta är en temperaturmätare över var framtidens medarbetare vill jobba vilket är riktigt kul.

I höstas fick Stretch frågan om vi ville vara med i Universums undersökning kring framtidsföretagen som unga medarbetare vill jobba på. Undersökningen är gjord på de 33 största universiteten/högskolorna i Sverige. Nästan 22 000 studenter svarade på enkäten under perioden november 2016 till januari 2017. Inom kategorin Data/IT kände var tredje student till Stretch trots att vi knappt synts i de här sammanhangen. Vanligtvis brukar nykomlingar i undersökningen landa på betydligt lägre kännedom, men Stretch är inte som alla andra företag. För att vara nykomling på listan är detta unikt enligt Universum!

Att dagens studenter har nya och annorlunda värderingar om vad som är en ideal arbetsplats är ingen nyhet. Det händer mycket på bara några år. Balans i livet, en nyfiken, syftes- och kulturdriven organisation är några exempel på värderingar som är viktiga för dagens studenter. Formering i nätverk där hierarkier är ointressanta är ett annat. De vill inte bli chefer, och det ska finnas en tydlig nyfikenhet i organisationen. Allt det här är viktiga parametrar för studenterna i valet av en framtida arbetsplats.

Enligt undersökningen är den största rädslan hos generationen som kallas för Millennials att bli fast på ett arbete utan utvecklingsmöjligheter och rädslan att få ett jobb som inte passar den egna personligheten.

Hur matchar det här Stretch?

Vi är givetvis inte perfekta på något sätt, men vi har hela tiden en strävan att vara bättre än vad vi var igår både som bolag och som individer. Vi vill hela tiden utvecklas så vi utmanar oss själva och våra kunder att tänja gränser och tänka nytt – varje dag. Vi är dessutom en starkt kulturdriven organisation där vi kombinerar personlighet och professionalism. Så har det varit ända från starten. Det är därför fantastiskt att studenterna känner till oss trots att vi är nya i den här mätningen. Det bådar gott för framtiden.

Malin Anjou Stretch

Är du nyfiken på hur Stretch sticker ut i undersökningen jämfört med våra kollegor i branschen? Läs bloggen ”Studenternas dom – här sticker Stretch ut!

Dela inlägget