God Jul och ett hållbart ”skitbra” 2019!

december 12, 2018 |

Visste ni att mer än 30 % av jordens befolkning inte har tillgång till toaletter? Bristen på toaletter är en sanitär olägenhet som medför stora begränsningar i människors liv. Att inte ha tillgång till en toalett innebär att barn, särskilt flickor, ofta inte kan gå till skolan, smittspridning ökar etc.  Stretch har i år valt att, istället för julklappar, investera i cirkulär ekonomi genom att  bidra till Toaletter Utan Gränser.

Pengarna från Stretch kommer under 2019 att användas till att bygga 20 nya kretsloppstoaletter i Kirgizistan och Georgien i samarbete med WECF (Women Engage for a Common Future) samt att ge utbildning till de familjer som får toaletterna. Toaletterna byggs med möjlighet till lokalt kretslopp i närheten av en grönsaksodlare som tar hand om urin och fekalier på ett säkert sätt och använder det som gödselmedel i odlingen. Precis som i Stretch egna projekt så satsar de på att bygga värde som håller över tid.

Stretch önskar alla våra kunder och kollegor i branschen en skitbra jul och ser fram emot spännande samarbeten under 2019!

Läs också

Nya tider ger nya vanor, vi har samlat hela vår grupp på en ny tillfällig sida. Till sidan