Case

Botkyrka Kommun – Äntligen ordning och reda i den digitala arbetsplatsen

Det var fantastiskt kul att berätta om projektets framgångar för så många representanter inom digitalisering från hela Sverige. Jag hoppas att jag får möjlighet att arbeta tillsammans med Stretch igen.

– Marika Jonson, Projektledare Samhällsbyggnadsförvaltningen Botkyrka kommun

Representanter från hela Sverige ville se praktiska exempel om hur vi skapade ordning och reda i kommunens digitala arbetsplats. Det var genom ett forum för digitalisering inom offentlig sektor som intresset för vårt projekt växte explosionsartat. Alla ville se exempel och få veta hur vi hade gjort.

En av flera viktiga nycklar i projektet var en individuell coachning för ledningsgrupper, vilket skapade en snabb förankring av nya arbetssätt och en digital kanalstrategi. Ledarna fick individuella möten med praktiska råd om att förenkla sin egen vardag i den digitala världen, där de kunde ställa alla sina “dumma” (det finns ju inga sådana) frågor. Parallellt med individuell coaching av ledare fick även en grupp ambassadörer praktisk hjälp med att digitalisera sina egna idéer. Bland annat fick de lära sig att själva automatisera sina tidskrävande arbetsprocesser.

För att uppnå kontinuitet och överblick skapade vi en enkel, processbaserad informationsstruktur i Microsoft 365. De praktiska råden handlar inte bara om att använda SharePoint och Microsoft Teams på smarta sätt, men även tips om webbläsaren Edge och smarta funktioner i Windows. De användare som digitaliserade sina egna idéer gjorde detta genom Microsoft Power Platform. Den praktiska hjälpen för att komma igång med plattformen sparar redan många dyrbara timmar. Det här är är bara början på framtidens arbetssätt.

Projektets framgång gav snabbt ringar på vattnet och genom forumet Dela Digitalt skapades en stor nyfikenhet där hela projektteamet blev tillfrågade att berätta om projektet med praktiska exempel. Teamet höll en presentation via Microsoft Teams för över 100 representanter från kommuner, regioner och offentliga myndigheter runt om i hela Sverige. Fantastiskt kul!

Botkyrka kommun

Stockholms femte största kommun med 91 000 invånare och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning. Samhällsbyggnadsförvaltningen i Botkyrka kommun arbetar likt alla kommuner med att uppnå en obruten digital samhällsbyggnadsprocess år 2027.

 

Kontakta oss     Se erbjudande

Dela inlägget