Hitta rätt i djungeln – Lär känna dina egna hållbarhetsdata

Workshop

Var proaktiv i kraven som marknaden och myndigheterna kräver av ditt företag de kommande åren. Två dagars workshop ger din organisation en start i utforskandet av era egna hållbarhetsdata genom att ni lär er att använda ett marknadsledande analysverktyg samtidigt som ni får möjlighet att se, känna och arbeta med era egna data som rör hållbarhet. I workshopparna vaskar vi fram det väsentliga ni bör ha koll på och ger er grunden att arbeta själva med Microsofts PowerBI som är gjord för icke-tekniska användare.

Under 2 tillfällen går vi igenom er organisations möjliga data inom hållbarhet samt påbörjar arbetet med att kvalificera och bearbeta det till insikter ni kan använda till ESRS rapportering, rapporter till ägare eller generellt att mäta er organisations resa mot en mera hållbar framtid.

Det valda verktyget är Gartners ledande analysverktyg och finns ofta redan i organisationens licensportfölj, Microsoft PowerBI är en del av Microsofts verktyg för att skapa en mera datadriven organisation.

Efter de 2 workshopparna har deltagarna en bra inblick i de olika informationskällorna som finns för hållbarhetsdata och möjliga vägar att få fram datat, bearbetat det och visualiserat det för olika målgrupper.

Upplägg:

Dag 1

Genomgång av möjliga datakällor utifrån ESRS-standardens krav.

Övning i att hämta, bearbeta och visualisera data.

Mellan dag 1 och 2 identifieras de datakällor som ska vara föremål för dag 2.

Dag 2

Konkret arbete med valda datakällor där deltagarna i egen takt och efter egen förmåga får hämta, tolka och bearbeta data till insikter.

Efter genomförda workshoppar har deltagarna en överblick av datakällor, förslag på hur man kan tillgå dem samt egen erfarenhet av att arbeta med och analysera egna data.

Workshopparna kan avhållas på plats eller i digital form.

Kontakta Stretch Beyond

Johan Rastenberger, telefon 073 038 45 57

Dela inlägget