Nyheter

1 – Linn Frisinger (Swedish Stockings)

Genom att lyfta andra når jag längre

Linn Frisinger visste tidigt att hon en dag skulle driva eget företag. Istället för att som alla andra tonåringar söka sommarjobb drev hon egen butik i familjens sommarställe på Västkusten. Entreprenörskapet verkar dessutom sitta i generna då nästan hela släkten består av entreprenörer.

När Linn för åtta år sedan såg ett Youtubeklipp om produktionsprocessen bakom nylonbaserade damstrumpor tändes ett ljus i entreprenörssjälen. Hon hade då varit anställd i tre år som ekonomisk rådgivare i finansbranschen efter sin ekonomexamen från Lund.

– Jag visste egentligen inte så mycket om kläd- och modebranschen, men när jag såg filmen insåg jag att tillverkningsprocessen var förlegad och klimatovänlig. Här fanns mycket att förbättra och jag kände att det var något att bygga en verksamhet kring, förklarar Linn.

Utan någon branscherfarenhet, men med ett starkt intresse för hållbarhet, begav sig Linn omedelbart ut på sin entreprenörsresa för att reformera klädbranschen och tillverka hållbara strumpbyxor. Inom loppet av dagar sade Linn upp sig och lämnade finansbranschen.

– Från dagen då jag såg filmen och min vision om Swedish Stockings affärsidé föddes till att verksamheten var igång tog det bara tre månader. Jag är ganska envis och blir lätt väldigt engagerad i allt som jag gör. Affärsidén har från start också varit extremt tydlig, vilket gjorde det lätt att få andra med på tåget och köra på i högt tempo för att realisera den.

Tydlig vision och mycket beröm leder vägen till framgång

Enligt Linn har bolagets tydliga vision varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna för Swedish Stockings. Visionen om att skapa en mer hållbar och klimatvänlig produktion med en helt cirkulär återvinning av gamla strumpbyxor genomsyrar hela företaget och allt som de gör.

– En annan framgångsfaktor, vilket jag också anser vara en viktig entreprenörs-egenskap, är att jag gör allt för att medarbetarna ska känna sig uppskattade. För att nå framgång gäller det att våga tro på inte bara sig själv utan även på andra och att tydligt visa det! Vill du ha engagerade medarbetare och samarbetspartners måste du verkligen se och lyfta dem. Då växer vi tillsammans och når längre.

Att entreprenörskapet ofta innebär långa arbetsdagar och helgfria veckor har aldrig avskräckt Linn då hon under hela sin ungdom var aktiv tävlingsryttare i hästhoppning på elitnivå. Idrotten krävde tidiga morgnar och hundraprocentigt engagemang året runt.

– Även om jag som entreprenör arbetar mycket idag så är det västanfläkt mot hur det var att rida på elitnivå. Åren inom hästidrotten gav mig insikt om min arbetskapacitet och hur långt jag är villig att gå för att uppnå mina mål och visioner. Det är jag väldigt tacksam för idag.

——

Fakta om Linn Frisinger

Entreprenörsroll: Grundare av och VD för Swedish Stockings med visionen att förändra dagens ohållbara tillverkning av strumpbyxor.
Ålder: 35 år
Bor: I Stockholm
Entreprenörstips: ”Bygg ett tryggt nätverk runt om dig som kan stötta i både med- och motgångar.”

Swedish Stockings

Kudos by Stretch

Dela inlägget