Nyheter

Bättre beslutsunderlag – ny taktik

Stretch Qonnects samarbete med Malmö Redhawks startade under sommaren 2021, där Malmö Redhawks valde Stretch Qonnect som leverantör och partner till en del av deras långsiktiga och fokuserade satsning på att bli ett ledande elitlag i SHL.

En del av denna satsning är att utnyttja de oceaner av data och mätpunkter som genereras under träningar och matcher. Att göra all denna data begriplig, lätt att överskåda och analysera på var en av nycklarna i Malmö Redhawks moderna satsning.

Dessa önskemål och utmaningar har Stretch Qonnect löst med hjälp av Qlik Sense cloudplattform, som nu används dagligen av coachteamet i Malmö Redhawks.

Som en del i detta samarbete valde Stretch Qonnect även att aktivt gå in och stödja Malmö Redhawks initiativ inom Samhällsengagemang.

Detta samhällsengagemang är ett relativt nytt initiativ från Malmö Redhawks och deras partners. Det består av ett antal delar, varav Stretch Qonnect valde specifikt att vara en aktiv partner i det som heter ”Medspelaren”.

Medspelaren är ett långsiktigt utvecklings – och värdegrundsarbete, med fokus på hur man behandlar och accepterar varandra. Det handlar bla om att utbilda Redhawks ungdomslag utifrån en rad olika initiativ.

”Locker room talk”:
Föreläsningar/utbildningar med ledare och tränare med samma fokus, att skapa en miljö i omklädningsrummet där spelarna känner sig trygga och säkra.

Fadderprogrammet:
Herr- och damspelare kommer ut och besöker olika lag på ungdomssidan. Fokus här är på att hjälpa spelarna utvecklas både på och utanför isen.

Värdegrund Online:
Malmö Redhawks har även dragit igång en onlinekurs med fokus på deras värdegrund och som alla spelare och ledare i föreningen ska genomgå.

Även sportsliga investeringar ingår för att förbättra hockeyutbildningen. Just nu håller de på att bygga en skottramp ute vid Rosengårdsishall som är snart klar.

– ”Initiativet Medspelaren ligger oss på Stretch Qonnect varmt om hjärtat. Dels älskar vi hockey, dels känns det roligt att kunna engagera sig lokalt i vår egen stad, och det på ett sätt som skapar nya och bättre förutsättningar för barn och unga i Malmö” Säger Martin Sahlin VD på Stretch Qonnect

Arbetet med Medspelaren har precis startat, och det kommer mer spännande information och nyheter i början av nästa år, så håll utkik.

Stretch Qonnect

Dela inlägget