Nyheter

En app för mer rörelse och gemenskap i en hemmavarande vardag

I dessa speciella tider uppmanas vi alla att stanna hemma och framför allt inte besöka gym som är många personers fristad. Träningsmotivationen kan hämmas av att inte träffa gänget på zumbapasset, lyfta de tunga hantlarna eller köra gemensam yoga. Jag har som många andra arbetat hemifrån sedan i mars förra året och upplever personligen hur min träningsmotivation har stagnerat utan gymmet och vännerna.  Men det positiva är att du kan utöva flera olika aktiviteter både hemma och utomhus, med rätt inställning!

För att hitta tillbaka till träningsmotivationen och mer rörelse i vardagen har vi på Stretch Evolve skapat en rörelseapp.  I appen kan användarna registrera många olika träningsformer och du kan dessutom utmana ett systerbolag, din ledare, dina kollegor eller dig själv genom att samla poäng. Utifrån dessa poäng kan du vidare följa din personliga utveckling. Kanske kan du bryta dina tidigare rutiner och testa en ny aktivitet?

Det främsta fokuset i utförandet av rörelseappen har varit att få alla på Stretch att röra på sig inte bara dem som tränar i vanliga fall. Vår statistik och inkluderande Stretchdesign med olika färger, kolumner samt en topplista per bolag ska sporra alla att registrera sin aktivitet. Genom statistiköversikten kan du följa dina egna, bolagets och dina kollegors poäng. Det bidrar till att du kan pusha dig själv, dina kollegor eller din ledare i utvecklingen att röra på sig mer.

En speciell funktion för mig är bildspelet. När ett pass registreras så kan du välja att lägga till en motivationsbild som syns för alla i ett bildspel på startsidan.

Målet med appen är primärt att alla ska röra på sig mer och ha kul när man tränar, sekundärt att se en personlig utveckling genom en eventuell ökning i poäng. Men appen genom bland annat motivationsbilderna kan även bidra till man får inspiration till nya träningsformer som går att testa. Vidare kan tävlingsinstinkten mellan bolagen bidra till ökad rörelsemotivation.

Stefan Hallberg, Stretch Evolve

Dela inlägget