Nyheter

Grattis till Formue

I Stretch Norge har vi sedan august 2019 år arbetat med Formuesforvaltning AS (Formue). Formue är en oberoende aktör som sedan starten haft en tydlig ledstjärna; att vara på kundens sida. Som oberoende rådgivare har man inga egna produkter, nära förbindelser eller incitament som påverkar vilka råd de ger. I förra veckan i konkurrens med några av världens ledande inom Wealth Management (oberoende rådgivare inom förmögenhetsförvaltning) har Formue mottagit  pris för årets bästa digitala initiativ. Priset Digital Wealth Management Impact Innovation Awards ges ut varje år av det internationella rådgivning och analysföretaget Aite Group.

Anders Zachrisson chefsstrateg och programägare på Formue – kan inte du berätta lite mer om vad det här är för pris? 

Anders

Hej tack för att ni uppmärksammat det! Priset är globalt och delas ut till aktörer som anses driva finansmarknaden framåt med digitala innovationer. Den kategorin Formue vunnit heter ”Digital Innitiative of The Year” och det är just det programmet vi arbetat med Stretch sedan 2019 som uppmärksammats. Kort om det är att vi förflyttat hela vår förmögenhetsrådgivning, rapportering och etablering till ett ekosystem som kretsar kring kundens mobil och som styrs av Salesforce, där alla våra rådgivare och experter samarbetar och samhandlar med våra kunder.

Sanna

Varför får just ni det här priset? 

Anders

Enligt juryn för att vi arbetat visionärt med ett ambitiöst mål: att förenkla för våra kunder och samtidigt förbättra och fördjupa rådgivning och övriga tjänster.För att våra kunder ska få ut det mesta av sin Förmögenhet inte bara i form av finansiella resultat men också i sina liv. Och vi har lyckats väldigt bra med våra målsättningar. Jag skrapar bara lite på ytan här, men det är rätt stora kulturella skiften som finansbranschen är inne i och juryn tycker vi exemplifierat skiftet med det här intitiativet. Det som gör det extra kul är att det är ett pris till alla i vår organisation och våra samarbetspartners – som kämpat tillsammans att få detta till.

Sanna

Att vara så innovativ i digitala tjänster, vad är de viktigaste delarna som måste fungera?

Anders

Det är en jätteintressant fråga. För det första är det en annan sak om man börjar från scratch som en start-up. Det är en värld jag också har erfarenhet av. Då kan man samla duktiga personer och arbeta isolerat och utmana gamla regler osv. Men om man är en etablerad spelare som Formue faktiskt är, då har man många människor som samarbetar med en stor leverans som är nog så svår att hålla på topp varje dag. Det blir svårare att hela tiden utmana och förnya sig. Att då orka se många år framåt och klara stora skiften parallellt med allt annat.. det kräver faktiskt uthållighet och passion hos alla: att se möjligheten och inte släppa taget förrän den är fullt realiserad. Jag är väldigt glad att vi i Stretch fann en miljö med människor som visar samma karaktär.

Sanna

Vad roligt att höra – är det något särskilt du skulle vilja säga till de från Stretch som arbetat med er?

Anders

För det första hoppas och tror vi att alla känner sig lika delaktiga i det här fina priset som de varit i arbetet som lagts ned. Stretch har förstärkt vårt team på flera områden som projektledning, change och utveckling. För det andra ser vi fram emot fortsatt samarbete efter sommaren! Vi har stora ambitioner och hoppas detta inte är sista gången vi blir uppmärksammade för digital innovation.

Sanna

Tack Anders för att du tog dig tid och ha en riktigt skön sommar.

Vill du veta mer om priset? Klicka på länken till pressmeddelandet nedan.

Pressmeddelande

Dela inlägget