Nyheter

I kaos blir vi tvungna att tänka annorlunda

Många är inläggen som handlar om Corona just nu. Det beskrivs om hur vi påverkas, hur vårt beteende kommer att förändras, beskrivningar om hur världen kommer att se ut, den ekonomiska krisen och har vi ett nytt normalläge? Det vi kan vara överens om är att vi kommer att påverkas och förändras.

Det som också blir tydligt är att krisen inte är rättvis. En del påverkas mycket och andra inte alls. Tävlingen om att springa fortast, lyckas bäst blir helt plötslig inte alls jämlik. Olika marknader reagerar olika och inget är som det har varit förut. Spelet och mönstren sätts ur spel och vi befinner oss i ett kaos

Men jag har fått lära mig att kaos kan leda oss till ny utveckling. I kaos blir vi tvungna att tänka annorlunda. Det gör att vi kan ta steg mot nya utvecklingskurvor både som organisation som person.
Förändringen i marknaden hade kanske ändå kommit fast långsammare. Nu blir det viktigt hur vi agerar eller att vi agerar på det som händer. Det är det som kommer göra skillnad.

Men i ett kaos som vi inte känner igen, är det viktigt att vi kan samlas runt något. Vi måste ha det gemensamma klart för oss. Syftet med att vi finns och värderingar blir inte bara ord utan en verklighet. En verklighet att samlas runt och sluta upp kring. Vi måste nämligen göra det här tillsammans. Det kommer bli avgörande.

På Stretch tror vi på allas människors förmåga att utveckla en bättre värld. Det gör vi genom våra värderingar som handlar om nyfikenhet, omtanke och resultat

De två sista meningarna är på riktigt för oss som arbetar på Stretch. Vi tror på dem och de kommer hjälpa oss att lyckas i krisen.

Dela inlägget