Nyheter

Kunskap i alla led

När kunskap sprids i alla led

Det som är så coolt med kunskap är att om jag delar min kunskap med dig så har vi plötsligt dubbelt så mycket kunskap, ibland ännu mer då det även händer saker i oss när vi tar till oss ny kunskap. Både givaren och mottagaren utvecklas. Detta kan jämföras med mycket annat vi ger bort där vi då själva står utan. Har jag en 10-krona och ger den till dig så är min tia borta.

Ända sedan jag startade på Stretch för drygt 17 år sedan så har jag alltid slagits av att alla är så generösa med att dela med sig av sin kunskap. Idag skulle jag vilja lyfta fram ett av alla lysande exempel där kunskapen har spridits i många led.

På bilden till höger om mig ser ni Filip. Bilden är tagen precis innan Covid-19 slog till första helgen i mars när vi står i Vasaloppstältet och väntar på starten till Stafettvasan. Det känns som en annan tid. Filip var Stretch Evolves första LIA (Lärande i Arbete). Han kom då från Mediainstitutet, en skola vi sedan dess haft mycket glädje av och samarbetat med.

Filip fick sitt ursprungliga intresse av programmering hemifrån. Mediainstitutet byggde på det intresset och under slutet av sin utbildning fick Filip möjligheten att praktisera sitt kunnande på Stretch. Det gick lysande! Redan efter kort tid kunde han vara med och utveckla appar till våra kunder som förenklade deras vardag. Apparna blev som en förlängd arm till affärssystemen, så att användarna kunde dra nytta av kunskapen som är samlad i systemen. Jag behöver väl knappast säga att Filip sedan två år tillbaka är en av oss.

Idag har Filip själv hunnit med att vara handledare till ytterligare två omgångar av LIA där vi haft två studenter per omgång. En utveckling som givit oss, Filip och våra kunder massor av ny kunskap. Vi har alla växt och utvecklats. I förra veckan fick Filip frågan om han ville sitta med i Mediainstitutets Ledningsgrupp för att hjälpa till med intag, urval och utveckling av nya studenter. Det är så coolt. Snacka om att kunskap kan mångdubblas när vi gödslar med den. Den sprids som ringar på vattnet och snart har vi en hel kunskapsocean. En ocean som alla kan dra nytta av som hela tiden växer när fler och fler delar och vi tillsammans utvecklas.

Det mäktiga med vatten är att vatten dessutom alltid hittar nya vägar. Tack Filip för du är en av dem som delar och som gör att vi på Stretch tillsammans med våra kunder hela tiden hittar nya vägar framåt!

Dela inlägget