Nyheter

Med mod och styrka in i 2021

När jag och mina två kollegor Jan Maelum och Maria Sandberg den 11 december hade vårt sista Studio Stretch, en livesändning för alla medarbetare i Stretchgruppen, var reflektion över 2020 och en tro om 2021 på agendan.

Så nu när 2021 verkligen har börjat tänkte jag dela med mig av det vi pratade om i studion.

2020 var ett unikt år. Ett år som påverkade oss alla på olika sätt. Ett år då viruset Covid-19 dominerade sen mitten av mars. Ingen har fått gå obemärkt förbi det viruset.  Jag minns själv att jag hade en period av stor oro där det var svårt att förstå vad som hände. Till en början handlade det om att bli sjuk och inte överleva. Många var funderingarna hur det skulle påverka familj, vänner och allt runt omkring oss. Oron fanns på alla nivåer, både i form av toapappersdiskussioner i affären och hemska rapporter om alldeles för många sjuka och dödsfall över hela världen. Men många tankar handlade också om hur det skulle påverka Stretch. Skulle vi klara det här? Var vi rätt organiserade och vad behövde våra kunder i denna situation? Till en början visste vi alldeles för lite.

Det är klart att det påverkade näringslivet i alla de tre länderna där vi finns representerade, olika branscher och regioner fick olika påverkan. Men det fanns en kämparanda att verkligen försöka fortsätta även om delar av samhället stängde ner. I Stretchgruppen tog vi tidigt fram tydliga gemensamma strategier. Det handlade om att göra det vi kunde för att hålla våra kunder igång och in i det längsta hålla oss friska, så länge vi själva kunde påverka.

Strategierna gjorde det lättare att ta beslut, enklare för organisationen att förstå och enklare att följa. Stretch har ju sedan tidigare en tydlig bolagiseringsstrategi med väl definierade marknader. Vi arbetade hårt med att hitta tydlighet på våra marknader, tydligheter med vad vi kunder erbjuda och vad vi står för i form av tro och värderingar. Det här var något som underlättade för oss i denna nya verklighet.

Som en grupp av IT konsulter och utvecklare så är det redan naturligt att arbeta någon annanstans. Det kan vara hemma, hos kund eller till och med på ett cafe. Så steget att stänga kontor och be alla sitta hemma var inte så stort steg för oss. Och det är klart att det funnits utmaningar, men under året har våra medarbetare gjort ett fantastiskt jobb hemifrån sina kök, sovrum, kontor, eller till och med tvättstugor.  Helt otroligt!

Och nu, när det är de sista dagarna av året, och vi ska sammanfatta 2020 ur ett finansiellt perspektiv, vet jag att Stretch, på en övergripande nivå, kommer har levererat både en omsättning och ett resultat som överstiger vad vi någonsin tidigare levererat och alla medarbetare har varit en del i denna framgång, ett stort tack till alla.

När vi nu vet vad vi gjort tillsammans under 2020 så är det såklart extra glädjande att vi dessutom under året anställt 38 nya stjärnor! Vilken effekt vi kommer skapa.

Genom vårt stabila 2020 så kan vi fortsatt vara en trygg arbetsplats för alla våra medarbetare. Och vi har möjlighet att vara expansiva på våra bolags unika marknader, vi vågar fortsätta rekrytera nya medarbetare. Det här tillsammans gör att vi nu går in i 2021 starkare än någonsin.

Det ska bli härligt att sätta igång 2021 på riktigt. Jag hoppas att alla har samlat energi under jul- och nyårshelgen oavsett om vi pratar om våra privata liv eller när vi ska utveckla kunder och våra bolag. Min förhoppning är att vi under 2021 och framåt fortsätter att vara modiga och att vi kommer få komma ut både till våra kunder men också ute tillsammans med kollegor.

Stort tack för allas prestationer under 2020. Som jag upplever situationen så har vi en grupp där alla medarbetare verkligen vill varandra det bästa. Vi stöttar och hjälper varandra och har en stark gemensam strävan efter att nå våra högt ställda målsättningar.

Hoppas på att ses snart!

Sanna

Dela inlägget