Nyheter

Resultatet är summan av insatserna!

Vi ska alltid vara nyfikna och ifrågasätta våra och andras sanningar, men hur enkelt är det?

Men det är den insatsen som krävs för att ta oss in på nya vägar och är enligt Stretch grunden för människans utveckling. Men det räcker ju inte att var nyfiken, för att skapa den bästa effekten behöver vi också förstå mer än bara våra egna delar i sammanhanget. ​Vi behöver visa omtanke och förstå helheten. Annars kan vi inte bidra till att öka den gemensamma kraften.

För oss är det viktigt att skapa effekt. Effekt hos kunder, medarbetare, leverantörer och på så sätt öka den gemensamma kraften. Vi är en grupp av bolag, med samma värderingar och ageranden i vår vardag, men på helt olika marknader. Här pratar vi verkligen effekt. Alla måste ha olika förmågor och kompetenser som förenas i entreprenörskap. Jag kommer tillbaka till nyfikenheten, utan den kommer vi inte vidare. Funderade ett tag och kom ihåg en blogg jag skrev för några år sedan. Här beskriver jag mitt eget ledarskap som nytillträdd VD för ett fantastiskt konsultbolag. Ett bolag som såklart hade en massa medarbetare som sprutade entreprenöriella förmågor. Alla är nyfikna på något, har gott självförtroende och är tydligt duktiga på problemlösning, med snabba beslut. Men vad krävs av mig som ledare?

Att lyssna, nyfiket. Jag måste hela tiden fundera på vad är det jag missar om jag inte gör det? Ett av många exempel och berättelser kring detta ämne.

En av dessa stjärnmedarbetare, vi kan kalla honom Jim, brann för agila metoder, lean, högpresterande team med mera. Under den här tiden var bolaget på en tydlig förändringsresa, och Jim hade uppenbart förstått vilken resa vi var på. Han hade dessutom funderat på vad vi behövde för att ta oss vidare. Varje vecka skickade han sms, mail eller annan påminnelse om konferenser, möten, kurser eller bloggar jag borde läsa eller gå på.

Under en ganska lång tid använde jag mig av en strutsstrategi, jag hade inte tid… jag var tyvärr upptagen med annat som var viktigare etc.

Men efter en tids strutsande bestämde jag mig för att ta reda på vad han egentligen hade i tankarna. Så en måndagskväll var vi på kurs tillsammans! Efter att jag hade lyssnat på Jim gick jag från kursen med mycket mer energi än jag hade innan och med massor av nya idéer och insikter kring vad vi som företag kunde realisera både internt och framför allt hos våra kunder. Tack Jim! för att du inte gav dig och för att du fick mig att inse vikten av att vara nyfiken och vad det kan leda till.

Så för mig är det tydligt att resultat är summan av insatserna. Beroende av ärlighet, mod och tillit och att vi vågar lyssna till varandra. Att samarbeta där varje expertis får utrymme och förutsättningarna till att göra det bästa.

För oss Inom Stretchgruppen är detta avgörande för att ta nästa steg i vår utveckling och vårt bidrag när det gäller att vara en del i att skapa en bättre värld.

// Sanna Andersson VD Stretch AB 

Dela inlägget