Nyheter

Tillbaka som VD för storsatsning på Prosci Förändringsledning

Stretch Accelerate etablerar sig nu i Sverige och ska tillsammans med systerbolaget i Norge bistå våra skandinaviska kunder med effektiva förändringsresor för att nå sina mål. Som stolt Prosci partner erbjuder Stretch Accelerate erfarna förändringsledare för konsultuppdrag och Prosci-kurser i förändringsledning. Vi tar nu nästa stora steg på den svenska marknaden med Fredrik Hasselberg i spetsen.

Fredrik är en mycket erfaren ledare, förändringsledare och tidigare Stretchare som efter 8 år kommer tillbaka för att leda vår Prosci satsning på den svenska marknaden. Personligen hade jag glädjen att lära känna Fredrik när vi båda jobbade med förändringsledning i Stretch. Jag är otrolig stolt, och har stor framtidstro, över att Fredrik har tackat ja till VD rollen för Stretch Accelerate AB, säger styrelseordförande Kristin Hedqvist-Widen som fick glädjen att ställa några frågor till Fredrik om satsningen.

Fortell Fredrik, hva gjorde at du ønsket å komme tilbake til Stretch? Hva så du av potensiale og muligheter?

Tack Kristin, härligt att vara tillbaka. Det som lockade mig var att kunna erbjuda kunderna ännu bättre möjligheter att lyckas med projekt och digitalisering genom ett ökat fokus på människorna i förändringsprocesser. Samt att få jobba med kollegor och i en kultur som främjar tillväxt, för varje individ och för våra bolag i Stretchgruppen.

Hvordan ser det ut på det svenske markedet fremover og hva skal dere hjelpe kundene, med spør Kristin videre?

Vi lever i en tid av omfattande, snabb och komplex förändring i kombination med stora utmaningar i samhället. Den gröna omställningen ställer krav på nya energikällor och konsumtionsmönster. Vi ser högre digital kompetens och ökande förväntningar från kunder och medborgare. Och pandemin accelererar behovet av förändringar som bidrar till mer flexibla verksamheter. Accelerate möter kundernas ökade förändringsbehov genom att erbjuda erfarna och certifierade rådgivare och förändringsledare för viktiga initiativ. Vi stödjer organisationens ledare på flera nivåer genom branschledande Prosci-utbildningar och vi driver nätverk som förstärker lärandet kring förändringsledning.

Hvordan ser du fremtiden til Stretch Accelerate og hvilken effekt skal dere skape?

Accelerate strävar efter att bli Nordens främsta rådgivare i att leda den mänskliga sidan av förändring. Effekten som vi vill skapa är att våra kunder ökar sin förändringsförmåga och därmed möjlighet att realisera den fulla potentialen i projekt, digitalisering och andra typer av förändringar. Studier från Prosci visar att organisationer som excellerar i förändringsförmåga är upp till sex gånger (!) bättre på att realisera målen för sina förändringsprojekt. Det är så vi vill bidra till människors vilja och förmåga att skapa en bättre värld.

Vid pennan, Fredrik Hasselberg (VD Stretch Accelerate AB) och Kristin Hedqvist-Widen (Styrelseordförande Stretch Accelerate AB)

Dela inlägget