Case

Moogio stärker sin ledande position och effektiviserar sitt franchisekoncept, byter till molnbaserade affärssystemet ByDesign med Stretch

Moogio erbjuder ett brett sortiment av skräddarsydda solskyddsprodukter i hög kvalitet på den skandinaviska marknaden. Efter att under en längre tid ha sökt efter ett modernt system som passar Moogios Franchise koncept, bestämde man sig till slut för en molnbaserad lösning. Med hjälp av Stretch samlar man nu alla företagets processer i det gemensamma affärssystemet SAP Business ByDesign och samtidigt erbjuder sina franchisetagare ett bättre och effektivare verktyg.

För att säkerställa vår Vision med 100% nöjda kunder, måste vi ha både nöjda och effektiva franchisetagare. Tanken är att vi automatiserar så långt det går från kundförfrågan till faktura och bokslut. Då kan vi frigöra tid på att utveckla affären med våra kunder och ge en bra service, säger Johan Palmér, VD på Moogio.

Genom att sätta en gemensam modell för Moogios franchisekoncept och integrera verksamhet och ekonomi får vi spårbarhet i hela affärsprocessen vilket ger bättre uppföljning och kontroll. Eftersom systemet är molnbaserat går det snabbt att skala upp och aktivera nya franchisetagare och är dessutom lättåtkomligt för alla medarbetare och Franchisetagare.

– Vi är väldigt glada över att Moogio har valt ByDesign och Stretch som partners i sin förändringsresa. Moderna affärssystem för just franchise konceptet har varit en brist på den svenska marknaden och det är därför extra roligt och intressant att kunna erbjuda detta i Sverige idag, säger Staffan Hedbrandh, affärsområdesledare för ByDesign på Stretch.

Vill du veta mer om Stretch ByDesign?

 

Stretch ByDesign

Dela inlägget