Verksamhetsstyrning

“Hur vet du vad som är långsiktigt lönsamt?”

Det här är ett ämne som engagerar oss på Stretch Public, särskilt inom finansieringsutmaningar i offentlig sektor. Offentliga medel räcker inte till att täcka de behov som finns vilket kräver en prioritering.

Vi träffas inom ramen för nätverket OVE – Optimerad Verksamhetsstyrning för att dyka djupare i frågeställningar som

  • Hur prioriterar verksamheten rätt?
  • Hur vet verksamheten vad som är lönsamt på längre sikt?
  • Vad kostar det/vad förlorar vi om vi väljer att inte göra något?

Till vår hjälp har vi samlat spännande expertis i form av

Ulf Johanson Professor i företagsekonomi och författare till boken “Integrerad verksamhetsstyrning” – ett sätt att minska klyftan mellan ekonomispråket och kvalitetsspråket och “Hälsa i företagens verksamhetsstyrning”.

Fransesca Quartey VD Västerbottensteatern med lång erfarenhet att bedriva kultur för ett hållbart samhälle. Hon sitter i Svensk Scenkonst styrelse och medverkar i TVprogrammet Go’kvälls kulturpanel där hon bland annat ger bok- och TV-tips.

Stefan Ekström Senior konsult och specialist inom pris och lönsamhetsstyrning. Lång erfarenhet av att hjälpa företag sätta pris och öka lönsamheten genom att skapa förståelse om vilka egenskaper som löser kundens problem och skapar ökat kundvärde.

Maria Johanson VD på Stretch Public som brinner för att skapa förutsättningar för smart styrning i våra myndigheter. De ska vara de mest effektiva och kvalitetssäkra organisationerna i världen!

Är det här ett ämne som engagerar dig? Hör av dig till annika.raab@stretch.se  så ser vi till att du kan delta i diskussionen.

Dela inlägget