Salesforce

Spring Release ’24 – tipsen du som Salesforce Admin inte får missa

Genom att jobba proaktivt med Salesforce nya releaser ser vi till att alltid vara förberedda på de nya förändringar och funktionaliteter som tillkommer plattformen. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder den bästa tänkbara lösningen och stödet för att växa med plattformen.

Även om Spring Release ’24 har kommit med många fantastiska AI-funktionaliteter, så tycker jag att det största värdet ligger i uppdateringar av standardfunktionalitet. Jag har plockat sex russin ur kakan som kan effektivisera jobbet som Salesforce-Admin. Det finns nog inget som gör en gladare än att få ny funktionalitet till det verktyg som man använder mest, vårt kära Flow Builder!

 • Repeater Component
  Funktionaliteten som är tillgänglig för Screen Flows gör det nu möjligt att samla in massor med data från en och samma screenkomponent. Äntligen slipper man att skapa och använda oss av multi-screen-formulär!
 • Transform Element
  Har uppdaterats med möjligtheten att göra summeringar och beräkningar på data från en collection-variable. Resultatet kan sparas och användas vidare i det flöde du arbetar med och du behöver inte längre bygga komplicerade custom-lösningar eller använda produkter från en tredje part.
 • Auto-Saved Flows
  Får med den nya releasen en liten uppdatering som innebär att auto-save-funktionaliteten numera är applicerbar till alla element förutom Screens och Actions.

Utöver alla användbara flowuppdateringar så vill jag även uppmärksamma några generella förbättringar som har tillkommit:

 • Dynamic Forms
  Har fått en uppdatering som gör det möjligt att lägga ut fält från ett annat record på samma Lightning Page utan att behöva skapa formulafält eller quick update-actions! Så länge det finns en lookup-relation mellan objekten så kommer vi snart att på ett snabbt och smidigt sätt kunna visa fält från flera objekt bort.
 • Transfer Ownership of Lightning Dashboards
  De flesta har troligtvis varit med om att en kollega som har skapat mängder med dashboards som nyttjas av hela organisationen slutar. Plötsligt har man inte längre tillgång till den data som vi använder dagligen. Det kunde ta timmar att hitta och flytta ägandeskap av dessa då man alltid var tvungen att klona de existerande dashboardsen, byta ägandeskap, för att sedan radera de gamla. Nu finns äntligen möjligheten att enkelt byta ägare på flertalet Dashboards med ett fåtal klick!
 • Salesforce Seller Home
  Är en ny landningssida som med ett nytt gränssnitt visar relevant säljinformation på ett snyggt och intuitivt sätt likt en custom byggd dashboard. Man får en snygg översikt över allt säljrelaterat ifrån Accounts, Leads och Opportunities till To-do items, Events och Säljmål. Det är bra att du som Admin är förberedd på att den 12:e januari kommer Seller Home att aktiveras automatiskt i din Sales Console om du använder Salesforce standard landningssida.

–  Niclas Engström, Stretch Customer

Läs mer om Salesforce Spring Release ’24

 

Letar du eller din organisation efter en partner som kan utmana er och få er affär att lyfta med hjälp av Salesforce? Då ska ni kontakta oss på Stretch Customer.

Idag har vi inom Stretchgruppen två av Skandinaviens snabbast växande företag på Salesforce-marknaden. Vi är +50 medarbetare med mer än 230 certifieringar och är specialiserade inom flertalet områden på plattformen.. Vi hjälper våra kunder från rådgivning till vidareutveckling efter implementerad lösning. Vill du veta mer om den nya releasen, eller hur vi på Stretch kan hjälpa till på er Salesforce-resa så är vi bara några knapptryck bort.

Kontakta oss

Dela inlägget