Change Management, Affärsvärde, Projektledning

Styrkan med visualisering

Visualisering är fantastiskt! Framförallt när de som pratar med varandra inte alltid pratar samma språk. Det märks extra tydligt när man är iväg på semester i främmande länder, där viss språkförbistring kan uppstå. Men hur bra visualiseringen är beror på hur väl den sedan stämmer överens med verkligheten, dvs vilken förväntan visualiseringen skapade.

Vi tar ett exempel med de klassiska menybilderna som finns överallt på många restauranger för att underlätta för oss turister. På alla de stora välkända hamburgerkedjorna ser vi bilder på stora, höga och saftiga hamburgare. När vi väl får in hamburgaren är den ofta både mindre, lägre och betydligt torrare än vad den är på bilden som kunden gjorde sitt val utifrån. Blir kunden nöjd då? Ofta inte, utan man känner sig lite blåst.

Min upplevelse är att i Thailand är det nästan alltid tvärtemot. Ofta ser man en solblekt bild på något som är svårt att urskilja vad det är. Blekta färger och suddiga bilder  – men av erfarenhet vet jag att det ÄR gott. När rätten väl kommer in är det ofta en fröjd för ögat, en färgsprakande anrättning med kraftfulla smaker. Jag som kund känner mig nöjd med mitt val. Det här är något att ta med sig när vi pratar om styrkan med visualisering. Du måste möta de förväntningar du skapar eller gärna överträffa dem för att visualiseringen ska vara lyckad.

I vår e-bok ”Små steg till affärsvärde”, där vi har samlat vår gemensamma kunskap till hur vi tillsammans med våra kunder bäst driver framgångsrika projekt, skriver vi om styrkan med visualisering. En bild eller skiss säger mer än tusen ord och det stämmer verkligen. Även verksamhet och IT pratar ofta olika språk och det skapar en liknande utmaningen som den vi har då vi ska välja maträtt på semestern. Visualisering är det verktyg Stretch förespråkar för att föra verksamhet och IT närmare varandra, en lösning för att prata samma språk. I de här fallen kanske inte färgen och formen är det viktigaste utan vilket behov vi ska fylla hos våra kunder.

Vill ni veta mer om visualisering och hur Stretch skapar nöjda kunder genom framgångsrika projekt? Ta kontakt med oss så berättar vi mer!

[HS-Sma-steg-till-affarsvarde]

Dela inlägget