Nyfiken på resultatet? Vår padel-app visar vad som ligger bakom placeringen

Med Microsoft Power BI får fler möjlighet att använda sin förmåga och realisera idéer till smarta analyslösningar. Vi tog fasta på detta till ett sportevent och hela lösningen byggdes på en dag tack vare Microsofts Power Platform, där alla komponenter för att bygga appar, automatiserade flöden och analys hänger ihop från början.

Ingen har väl missat vilken boom racketsporten Padel haft de senaste åren. Förmodligen för att det är enkelt att komma igång och väldigt socialt. Att det ska vara enkelt att komma igång och tillsammans uppnå påtagliga resultat är något som borde känneteckna fler IT-initiativ också! Så varför inte ordna en Padel-turnering tillsammans med våra kunder, för att mötas utanför projektrummet under trevliga former?

Förutom det mänskliga mötet är såklart tävlingsmomentet ett omistligt inslag. Därför behövde vi snabbt bygga en dashboard för att analysera sina egna och medspelarnas prestationer. Vi ville att alla skulle kunna få reda på vem som gjorde de största förbättringarna från en match till annan, vilken är den största vinstmarginalen, hur ändrar sig tabellen över tid, och så vidare. Givna samtalsämnen i eftersnacket. Eftersom klubbens matchdator inte hade en färdig integration, valde vi dessutom att inkludera ett enkelt användargränssnitt för att manuellt mata in resultaten i lösningen.

Däremot hade vi inte utvecklarresurser att ta fram en skräddarsydd app, eller sätta upp en databas för att spara ner alla resultat, utan allt behövde byggas på tjänster i molnet och utan kodande.

Lösningen blev att använda Microsofts Power Platform, med Power Apps för inmatning i mobiltelefon eller läsplatta. Tack vare ett enkelt gränssnitt behövdes ingen kodning och appen var direkt kopplad till SharePoint Online där alla resultat sparades.

För att visualisera resultaten och låta deltagare och andra ta del av ytterligare insikter, hämtas data till en Power BI rapport som uppdateras allt eftersom resultaten kommer in via appen. Är du själv nyfiken på hur det gick, är det bara att klicka runt i resultatet som du ser live här…

Vill du veta mer om hur du frigör förmågan att realisera alla de smarta idéer som finns i din organisation, hör av dig till oss på Stretch!

Stretch Öresund

Dela inlägget