Nyheter

Bäst funktionalitet är inte längre viktigast – Här är 7 ERP-trender

Hur ser ERP-marknaden ut i Sverige idag? Och vilken typ av affärssystem är det faktiskt som köps av svenska företag? Vad är viktiga parametrar och vilka funktioner är inte längre med på kravlistan? Det beskriver dessa sju trenderna – som kan ge dig en bra benchmark i din resa mot ett nytt affärssystem.

 1. Cloud ERP – regel och ingen trend

  95% av alla affärssystemsimplementationer som görs på den skandinaviska marknaden är molnlösningar. Siffran talar för sig själv, Cloud mindset är här för att stanna. Så nej, cloud ERP passar inte längre på en trendlista, och just därför är den med.

 2. Ja, tack till affärssystem på abonnemang

  Företag väljer SaaS-lösningar idag – affärssystemet hyrs och betalas månadsvis i stället för att betala en stor engångskostnad. Något som gett fler företag bättre ERP-lösningar, inte minst små och medelstora bolag!

 3. Företag ska långt på standard – kärnsystem är grejen

  Att välja cloud går hand i hand med att investera i en standardlösning. Och trenden är glasklar – företag investerar i affärssystem med en tydlig kärna, likt SAP S/4HANA Cloud. Det är flexibelt och skalbart, med möjligheter till förbättringar via tillägg, snarare än stora komplexa systemändringar som låser fast din verksamhet.

 4. Rätt partner är viktigare än någonsin

  Då företag väljer skalbara och flexibla kärnsystem behöver allt som oftas det finnas möjligheter till bransch- och verksamhetsspecifika tillägg så som applikationer, integrationer och rapporter. Dessa tillägg sker via partners (konsultfirmor), därför blir det lika viktigt att hitta rätt partner som rätt affärssystem – en partner som inte bara förstår tekniken utan också din verksamhet!

 5. Små steg till affärsvärde

  Korta och kompakta implementationer, snabb driftsättning i små steg i stället för långa processer med ”allt”, det är så processen ser ut när svenska företag implementerar nya affärssystem. Och fördelarna är stora, längs vägen hinner du lära dig systemet och kan anpassa processerna därefter! I SAP-världen heter denna metodik Activate, något som vi på Stretch Evolve använder i våra S/4HANA-implementeringar.

 6. SaaS-lösningar sätter krav på aktiv förvaltning

  SaaS-lösning ger dig ett konstant uppdaterat system. På sikt kommer det att innebära mindre systembyten men också krav på en mer aktiv förvaltning – att förstå uppdateringarna och vilket värde det kan skapa i verksamheten. Trenden visar att lärande organisationer lyckas bäst, där proaktiv verksamhetsutveckling lever i symbios med affärssystemet.

 7. Framtidssäkert – viktigast när företagen upphandlar ERP

  Företag söker inte det ERP med bäst funktionalitet längre, utan det som är framtidssäkert. Trenden är tydlig, internationella affärssystem tar marknadsandelar i Skandinavien – medan gamla och nischade affärssystem fasas ut. SAP S/4HANA Cloud är ett av de system som nu bryter ny mark i Sverige.

 

Stretch Evolve förstärker din affärsförmåga genom affärssystemet S/4HANA Cloud. Och vi vågar påstå att SAP, tillsammans med oss SAP guldpartners är en stark trendsättare på den svenska och globala ERP-marknaden – något vi varit sedan 1970-talet och framtiden, den har bara börjat.

Vill du vara en av dem som tar del av framtidens trender först?

Kontakta oss

 

Källa: HerberthNathan & Cos trendspaning: ERP systems in Scandinavia, på Forum för Affärssystem

Dela inlägget