Nyheter

Första gången i den nordiska IT marknadens historia

För första gången tilldelas ett nordiskt företag ett globalt pris från Qlik. Det som verkligen var avgörande för vinsten är innovation och partnerskap med kunder. Läs mer i intervjun med Martin Sahlin, VD på Stretch Qonnect om hur de tänker och arbetar.

Av Sanna Andersson CEO Stretch AB 

Era konkurrenter till detta pris består till stora delar av multiinternationella storföretag, vad lyckades ni med som de inte lyckades göra för att knipa vinsten?

Vår styrka är att vi är snabba och flexibla. Nyckeln ligger i att vi kan och vågar investera tid och pengar i att utveckla produkter som marknaden behöver utan att det tar lång tid att få det godkänt och att det ska passa in i en stor organisation med mycket hierarkier och strukturer. Vår kultur inom Stretch där vi ser till allas olika drivkrafter skapar en stark innovativ arbetsmiljö. Det älskar kunderna, det älskar vi, och det älskar Qlik.

Peter Leddy (VP global partner organisation at Qlik) pratar mycket om vikten av partnerskap med kunder i er intervju. – Hur arbetar ni med det på Qonnect? 

I stort sett alla våra kunder, är företag där vi har en långvarig relation. Vi går inte bara in och gör vårt jobb och går vidare. Vi lyssnar, är nyfikna och intresserade, att höra deras önskemål och drömmar. Ett sådant partnerskap med en kund kan man bara förtjäna, inte välja själv. Jag tror att vi har förtjänat våra partnerskap genom att vara på kundens sida, att sätta oss i deras sits och lyssna på dem. Ibland föreslår vi lösningar som är enklare och billigare än de själva beställt. Detta skapar en trovärdighet och ett förtroende mellan kunderna och Stretch Qonnect.  Våra kunder är viktigast för oss, vi måste vara lyhörda på deras behov i deras affär och hur vi kan stötta den med den teknologi som vi är bäst på. Kan vi lösa det genom innovationer och produktutveckling hjälper vi inte bara dem, utan även många andra företag i samma situation.

Hur kommer denna vinst att påverka er på Qonnect framåt? 

På kort sikt ännu mera glädje och stolthet internt. Ett tillfälle att fira och njuta. På längre sikt handlar det om att vi får ökat samarbete med Qlik och deras kunder både lokalt, men även i EMEA och globalt. Qlik öppnar dörrar med oss med hjälp av våra erfarenheter, referenser och produkter, så jag räknar med att vi är på en verkligen spännande resa tack vara detta pris.

Det är första gången någonsin ett bolag från Norden vinner ett globalt pris på Qlik så det känns extremt stort för oss.

 

Stretch Qonnect

 

Dela inlägget