Nyheter

Framtidens vård kräver digitalisering – Stretch Care AB har lösningarna

Med ett rutinerat team ombord har nya dotterbolaget Stretch Care gjort en rivstart på marknaden för digitaliserad vård.

– Det råder ingen tvekan om att digital vård är högt på den politiska agendan, säger Daniel Terborn, vd för Stretch Care. Regeringen och landstingen satsar nu stort på e-hälsa. När den stora privata sektorn växer, med både relativt traditionella verksamheter som vårdcentraler och sjukhus, och utmanare som Min Doktor och Kry med vård på distans, ökar trycket på vårdsektorn markant. Samtidigt är dagens vård klart eftersatt inom det digitala. En stor del av vården sker fortfarande med penna och papper. Dagens it-system är gamla, tröga och allt annat än intuitiva. Vårdpersonalen upplever ibland att de arbetar med it, inte med sina patienter.

– Framtidens vård kan inte lösas genom att öka antalet vårdpersonal. Det krävs digitalisering! Här kommer Stretch Care in i bilden. Vi ser att vi kan göra en skillnad och nu bildar vi ett dedikerat bolag. Med Stretch Care ska vi hjälpa Sveriges landsting och privata vårdgivare att ta nästa steg. Och vi ska göra det genom att skapa morgondagens vårdlösningar – där vårdpersonal och patient samverkar, och där tekniken följer vårdpersonalens önskemål. Inte tvärtom.

Stretch Care bildades 1 april 2018, och vd Daniel Terborn lämnade därmed över vd-rollen för Stretch Öresund till Martin Torgeby. Utöver Daniel följer ett kärnteam med och bygger upp Stretch Care. Stretch har sedan 2012 arbetat med vårdlösningar men teamet har erfarenhet betydligt längre tillbaka än så. De senaste åren har Stretch byggt flera produkter som både utmanar och förenklar vårdpersonalens vardag och har fått stor nationell uppmärksamhet, bland annat med en nominering till Guldskalpellen, årets förändrare inom vården.

– Vården behöver nya tekniska innovatörer, säger Jan Maelum, styrelseordförande. De största entreprenörerna brinner för bolagets egen förmåga att förändra omvärlden till något mycket bättre. Den lågan brinner hos Daniel, och den går inte att släcka.

– Jag älskar teknik av alla dess slag, men extra mycket när det gör skillnad och bidrar till mänskliga värden, säger Daniel. Det är verkligen en dröm att få kombinera min nördiga sida med det mjuka och goda.

Daniel Terborn är VD för Stretch Care AB

 

 

 

 

 

 

 

Dela inlägget