Nyheter

God Jul och ett hållbart ”skitbra” 2019!

Visste ni att mer än 30 % av jordens befolkning inte har tillgång till toaletter? Bristen på toaletter är en sanitär olägenhet som medför stora begränsningar i människors liv. Att inte ha tillgång till en toalett innebär att barn, särskilt flickor, ofta inte kan gå till skolan, smittspridning ökar etc.  Stretch har i år valt att, istället för julklappar, investera i cirkulär ekonomi genom att  bidra till Toaletter Utan Gränser.

Pengarna från Stretch kommer under 2019 att användas till att bygga 20 nya kretsloppstoaletter i Kirgizistan och Georgien i samarbete med WECF (Women Engage for a Common Future) samt att ge utbildning till de familjer som får toaletterna. Toaletterna byggs med möjlighet till lokalt kretslopp i närheten av en grönsaksodlare som tar hand om urin och fekalier på ett säkert sätt och använder det som gödselmedel i odlingen. Precis som i Stretch egna projekt så satsar de på att bygga värde som håller över tid.

Stretch önskar alla våra kunder och kollegor i branschen en skitbra jul och ser fram emot spännande samarbeten under 2019!

Dela inlägget