Solution Adoption – 5:e nätverksträffen (i Stockholm)

april 17, 2019 |

Konsten att lyckas få verksamheten att ta till sig den nya lösningen – vad krävs för att lyckas?

Varmt välkomna till vår femte nätverksträff i Stockholm inom det viktiga ämnet Solution Adoption – temat för morgonen är dilemman och utmaningar i våra projekt!

Sist pratade vi om hur Solution Adoption påverkas av att vi jobbar i agila projekt. Den här gången har vi på önskemål från nätverkets medlemmar sagt att vi ska ventilera dilemman och utmaningar som vi har i våra befintliga projekt i. Beroende på hur många vi blir kommer vi eventuellt dela upp oss i mindre diskussionsgrupper. På så sätt kan vi dela med oss av tips och trix som vi alla kan ha nytta av redan imorgon.

Vår definition av Solution Adoption är verksamhetens förmåga att ta till sig en ny lösning, att utveckla ways of working och göra den till sin, till något som fungerar i vardagen. Dvs konsten att lyckas med det man företog sig när man tog initiativet till ett nytt projekt! För att detta ska ske så krävs förstås en massa saker från start till mål – och där förändringsledning är en användbar verktygslåda – om verktygen används på ett ändamålsenligt sätt – dvs för att nå Solution Adoption!

I nätverket samlas vi som vill bli bättre på Solution Adoption från olika företag – och som vill dela bra och mindre bra erfarenheter, tips och trix, genvägar och senvägar. Vår ambition är att varje nätverksmöjlighet ska innehålla en del kunskap/inspiration och/eller ett case från verkligheten samt en diskussionsdel. Caset blir basen för dagens diskussion.

Vi ser nu fram emot nästa träff onsdagen den 15/5 kl 7:30-9:30 på vårt kontor på Gamla Brogatan 26 i Stockholm.
Vi startar med levande ljus och god frukost 7:30 och smyger så smått igång när alla är på plats men startar senast 08.00.

Tag chansen och presentera just ditt konkreta case vid nästa tillfälle! Insatsen att presentera vill vi ska vara minimal. Det viktigaste är den verbala beskrivningen av vad ni ville åstadkomma och hur ni lyckades – och vilken roll ert arbete med Solution Adoption eller Change Management spelade. Och hur gjorde ni? Och vad är era viktigaste lärdomar? Eller är ni kanske mitt i en implementation och vill använda nätverket till att be om råd från oss andra? Anmäl dig här och glöm inte ange om du kan ta med dig ditt case! Kundföretagen i nätverket har företräde när det gäller att få presentera ett case. Denna gång är dock caset resan satt men anmäl intresse då vi redan nu lägger en plan för gången efter.

Vi välkomnar dig som kommer från verksamheten i ledande positioner – sponsorer och ledare, men även projekt/programledare, förändringsledare och personer med erfarenhet av att driva förändring. Vi välkomnar också dig som kommer från IT eller från ett konsultbolag.

Vi tror på att alla vinner på att dela kunskap och att det skapar framtidens vinnare!

Läs också