Kultur

Att återvända eller inte?

Efter en åttaårig utflykt till Dalarna är jag nu tillbaka i Mälardalen och Stockholmsregionen. Vid alla förändringar i livet ges möjligheter att ställa ett antal frågor till sig själv.

  • Gör jag det jag vill göra på dagarna?
  • Byta bransch, roll, arbetsgivare, uppdragsgivare eller göra något helt annat?
  • Vem är jag, vad kan jag, när är det roligt?

Många drömmer om att göra sin hobby till sitt jobb. Jag som älskar att vara ute och röra på mig, borde jag inte försöka hitta något att göra på dagarna som inte handlar om att sitta på ett kontor och stirra på en fyrkantig skärm?

Men när jag tänker efter lite gillar jag ju att vara i ett socialt sammanhang, få utmaningar att klura på, kommunicera och påverka, bidra till någon sorts förbättring, leda och hjälpa andra.

Det kittlar mitt äventyrssinne att få lyfta på locket och ge mig in i olika branscher, företag, projekt och uppdrag. Att inte riktigt veta vad som väntar bakom hörnet, men ändå i någon sorts trygghet veta ungefär vilken riktning som är lämplig att ta. Att få ge råd som jag vet kommer leda till en förbättring/affärsvärde även om det inte är uppenbart vid första anblicken.

Läs guiden: Kundinsikt skapar lojalitet

Så första valet var att vara kvar i konsultrollen.

Men hur ska jag få tillgång till alla roliga och utmanande uppdrag, var finns plattformen som ger bra möjligheter, men inte kväver mig i regler; där det finns vissa frihetsgrader, men ändå en stabil grund och struktur?

Svaret var STRETCH förstås. Företaget jag anställdes i när det grundades för 14 år sedan. Företaget vars kultur jag vet fungerar och ger möjligheter.

Men hur ska vi tänka i Sverige, i världen, år 2016 när kriserna avlöser varandra och vi sannolikt står inför de största utmaningarna hittills i vår civilisation. Ska vi fortsätta bidra till expansion, tillväxt, vinstmaximering, eller är det dags för ett annat tänk. Hur skapar vi ett hållbart samhälle med någon sorts grundläggande harmoni, som inte tvingar ut oss i rymden för att leta efter nya klot att förbruka?

Det skulle verkligen vara en förmån att på olika sätt kunna bidra till ett mer hållbart samhälle. Låt oss börja med oss själva, tänk tanken, vad kan jag göra här och nu. Vad kan vi tillsammans göra på lite längre sikt. Har ni som läser detta några idéer kontakta gärna mig så kanske vi kan göra något bra och roligt inom Stretch-familjen!

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss? Kolla in det här.

Dela inlägget