Kultur, Karriär

Starkt Team och strålande väder

Stafettvasan är kanske den ultimata Teambuilding övningen. Man får under 90km uppleva sammanhållning med sina nya kollegor och kraften av att samarbeta och uppnå mål tillsammans. Alla hjälper varandra och alla känner med varandra. På Stretch finns det många olika sorters individer men tillsammans finns det en stark grund i att vi alla tillhör samma lag och därför är Stafettvasan något som passar oss som handen i handsken eller Pokalen på Stockholmskontoret… De där sista är kanske lite internt men ja ni som vet ni vet=). Som nyanställd på stretch så kändes det sjukt kul att få chansen att hänga med och se hur detta gäng genomför en sådan tuff utmaning där alla har ganska olika förutsättningar.

Vi samlades dagen innan loppet och kväll bestod av mycket skratt, intensivt planerande av logistik, valla taktik och avkoppling med mycket samtal och återkopplingar samt nya bekantskaper. Sen kom dagen då vi äntligen skulle få ge oss ut i spåren. Timmar på stakmaskiner skulle äntligen få betala av sig. Alla kom upp tidigt ur sängarna och gjorde sig i ordning för att ge sig ut i det kalla och fina vädret. Logistiksystemet som utarbetats kvällen innan sattes i verket och alla kom iväg och fram till sina spår med skidor och allt.

Vädret vi möttes av var verkligen ofattbart vackert. Strålande sol, vindstilla och -20 gjorde alla nästintill mållösa. När man stod och väntade på att ens lagnummer skulle läsas upp kom nervositeten smygandes. Skulle man klara detta? Vad har jag gett mig in på? Bara för att man är ny så måste man inte säga ja när chefen ber dig att åka 2.4 mil på längdskidor eller? Sedan fick man syn på sin nya kollega komma stapplandes och all nervositet försvann och ersattes med adrenalin och laganda. Etappen som man trodde skulle vara i en evighet var över på ett ögonblick och man kunde sedan själv på stapplande ben växla över till en annan ny kollega som kunde dra iväg på nya friska ben.

Vi klarade det tillsammans med hjälp av stark peppning och vi kunde alla samlas i Mora för att ta emot medaljer, där ett av våra lag till och med fick göra radiointervju i målfållan. På kvällen sedan åt vi en fantastiskt god middag tillsammans och njöt av den kamratskap som uppstått när man fått dela en så magisk upplevelse tillsammans.

Årets Stafettvasa med Stretch blev en succé så vi ses förhoppningsvis på startlinjen nästa år!

Av: Michael Persson

Dela inlägget