Kultur

Blodgivning: Att göra nytta

PLING! ”Tack! Det blod du gav har nu kommit till nytta för en patient. Hälsningar, Blodcentralen”

SMS:en från Blodcentralen är alltid lika tillfredställande att få. Med den lilla insats som blodgivning är, har jag gjort stor nytta för någon annan, kanske till och med indirekt räddat ett liv.

Vardagslivet som konsult brukar ju vanligtvis inte innebära att man direkt eller indirekt räddar liv, men det handlar om att hjälpa andra med deras problem, stora som små. Med hjälp av våra mer eller mindre unika förmågor kan vi tillsammans göra stor skillnad, oavsett om det gäller att öka försäljning, minska kostnader eller hitta nya kunder.

Men konsultlivet innebär också att man tidvis är mellan uppdrag.  Då brukar tiden fyllas med olika former av affärs- och kompetensutveckling. Det är nog så viktigt i längden, men ganska introvert. Därför är det helt logiskt att Stretch nu uppmuntrar till blodgivning på arbetstid, mellan uppdrag. Då får vi hjälpa andra, även under tiden mellan uppdrag.

Vi hoppas att den här inställningen sprider sig till andra konsultföretag och utmanar därför övriga konsultbyråer som vill göra nytta att anta utmaningen 25 påsar blod före jul.

Blodcentralen får draghjälp av IT-konsulter

Dela inlägget