Kultur

Det gäller att välja RÄTT företag

Det sägs att det överlag är tufft och lite jobbigt att vara ny på jobbet. Det finns ett flertal artiklar om hur man skall vara och hur man skall smälta in. Självklart handlar det mycket om vad man är för typ av person, men för mig handlar det om att välja rätt företag.

Efter tre veckors semester kliver jag in på Malmökontoret som ligger beläget mitt i stan. Våra lokaler är helt fantastiska! Ljust, modernt och högt i tak. Det där med miljö spelar faktiskt roll… Jag hinner inte ens öppna den andra dörren innan jag blir välkomnad med ett stort leende av en kollega som följer mig upp på andra våningen för att träffa de andra ”Stretcharna” som är på kontoret denna dag. Det blir kramkalas. Visst är det helt fantastiskt att bli bemött med en sådan öppenhet?

Första dagen handlade om att få all utrustning på plats och självklart är alla kollegor där med en hjälpande hand. Den största utmaningen med första dagen var att börja fundera på bus inför den årliga koncernkonferensen som i år blir i mitten av novembre. För Stretch Öresund är det en viktig punkt på agendan, så det ska jag försöka bidra till (alla förslag tages tacksamt emot).

Stretch investerar mycket i dig som medarbetare vilket jag värderar högt. Innan jag började fick jag rekommendationer på certifieringar och kurser jag kunde ta, dock alltid med fokus på vad JAG vill göra.

Det var redan från dag ett fokus på vilka uppdrag jag skulle kunna tänka mig och ännu en gång fokus på vad jag är intresserad av att göra generellt, både internt och externt. Väldigt mycket omtanke kring medarbetaren vilket är en av Stretch värdeord och vi lever som vi lär verkligen. En certifiering som Scrum-master stod på agendan de nästkommande dagarna. Kursen var två heldagar och avslutades med ett test.

För mig är det viktigt med gemenskap och kultur, speciellt om man jobbar på ett konsultbolag. Dels för kunskapsutbyte men även för att få den där ”hemkänslan” och att känna tillhörighet till sitt bolag. Därför är det extra roligt att det sker en hel del aktiviteter på Stretch. Det anordnades ett event för sköna personer inom Microsoft-området på den vackra innegården här i Malmö. Det osade helstekt gris och ölen serverades i handen under eftermiddagen, precis så en torsdag ska vara, eller hur? Veckan avrundades med att lära känna Stretch-miljön och umgås med härliga kollegor på jobbet för att sedan avslutas med en grym AW.

Nyfiken på vår gemenskap? Kolla in vår karriärsida!

I skrivande stund är jag inne på min andra vecka och jag gett mig på en annan certifiering som jag hoppas på att avsluta snart. Däremellan finns en massa spännande workshops att vara med på och kollegorna är väldigt öppna med att bjuda in. Det är fantastiskt kul att få inspireras av de duktiga och kompetenta kollegor man har och framförallt att det finns så mycket kompetens inom så många områden här. På Stretch handlar det mycket om att ta eget ansvar och ta för sig vilket är väldigt roligt men framförallt utmanande. Jag får kasta mig in i helt nya områden, helt utanför min comfortzone och det är precis en sådan utmaning jag behöver.

På Stretch är det inte tufft eller jobbigt att vara ny på jobbet, snarare roligare än väntat. Men det handlar som sagt om att välja RÄTT. Att välja ett företag med öppenhet och gemenskap bidrar till känslan att du är en i gänget redan från start. Det gör att du kan vara dig själv fullt ut. Den kommande tiden blir väldigt spännande, jag har mycket att se fram emot.

Lets go_Stretch_643x300

Nu står en löprunda med kollegorna på agendan, som sagt mycket att se fram emot… eller?

[HS-10-heta-tips-lyckas-konsult]

Dela inlägget