Office365

Global konferens med Office 365

Just nu erbjuder Microsoft sina partners en global konferens som de kallar ”Drumbeat Roadshow”, vilket är en konferens runtom i världen  för att berätta om nyheterna i Office 365 för oss. Läs mer om vad jag tyckte var det bästa från denna dag!

Det är en tidig tisdagsmorgon när jag går in genom dörrarna till Microsoft Development Center, en modern byggnad helt täckt i fönsterglas. Just när jag tagit till mig av den generösa frukostbuffén kommer en man fram till mig. Det visade sig vara Keynote speaker Niilo Fredrikson Director, Partner Strategy and Marketing, Skype for Business. Niilo bor och arbetar i Redmond men att är uppvuxen i Finland. Han hade sannerligen anammat det amerikanska rättfram sättet att ta kontakt med nya människor. En bra start på dagen och kul att de är så engagerade i oss partners!

Nytt och  spännande från dagen:

  • Säkrare hantering av filer och länkar i mail
  • Snabb och snygg visualisering av data
  • Feedback på hur effektivt du jobbar

Advanced Threat Protection handlar om att bifogade filer och länkar som mailas till dig går igenom en scan för att säkerställa att informationen är säker. Är den inte det får du inte dokumentet som är bifogat utan istället ett meddelande om att det inte var ett säkert bifogat dokument. Inte heller länkar fungerar om de inte är säkra länkar. En osäker länk leder dig då till en varningssida i webbläsaren. Det är en väldigt bra säkerhet för företag då de är omöjligt att säkerställa att medarbetarna inte klickar på osäkra länkar eller öppnar osäkra bifogade dokument som de får i sin mail.

Power BI Pro kan nu automatiskt skapa upp tänkbara datavisualiseringar som ska intressera dig. Du kan också skriva vad du önskar se i ett sökfält och du får förslag på olika visualiseringar. Du kan nu även skapa grupper t.ex. för ditt team där alla får tillgång till olika rapporter. Med nya Power BI Desktop applikationen som du kan installera på din dator är live-information tillgänglig tack vare kopplingen till molnet. ”It takes 5 minutes to install and then 5 seconds to WOW!” 

Ett riktigt snyggt sätt att snabbt presentera och analysera sin data.

Slutligen det som jag tyckte var mest spännande denna dag – Delve Analytics. Där kan du se hur mycket tid du lägger t.ex. på möten, mail, ”fokuserade timmar” och timmar efter arbetstid. Med den informationen kan du analysera om du arbetar produktivt. Vill du t.ex. minska din mötestid om du anser att de stjäl för mycket dyrbar tid som du istället önskar lägga på mer värdeskapande arbetsuppgifter, kan du sätta upp ett mål för det och du får tips på hur du ska lyckas. Bra att veta är att detta är helt personlig information så det är endast du som har tillgång till denna information. Teamledaren kan också följa upp gruppens prestation på en generell nivå för se hur mycket tid olika arbetsuppgifter tar.

Detta var några av godbitarna som Drumbeatgänget bjöd på. I framtiden kommer de kunna släppa förbättringar mycket snabbare när allt är i molnet. Varje kvartal, eller kanske till och med månad, istället för år av väntan. Kolla in de spännanade länkarna under ”Läs mer” och hör gärna av er till oss på Stretch om ni vill veta mer om hur ni använder Office 365 på ett effektivt sätt!

Läs mer:

Dela inlägget