Kultur

Hockey som affärsnätverk – vilken boost!

Det är fredag morgon och klockan ringer 5.50. Sjukt tidigt. Det är så tidigt att min fru ibland anser att det inte ens är morgon, utan natt, och att jag borde sova på soffan…

Ändå hoppar jag upp med glädje, samlar ihop mina saker och går ut till bilen och kör iväg. Varför gör jag det? Vart är jag på väg?

Jag ska på ishockeyträning med företagsnätverket Hockey Academy!

Träningen börjar 7.00, i en gräsligt sunkig ishall som ligger bredvid Turning Torso i Västra Hamnen i Malmö. Det är inte bara tidigt och mörkt, det är kallt också. Ändå är energin på topp.

Företagsnätverket Hockey Academy startades av Thomas Johansson, en legendar som spelat nästan 700 matcher i SHL och 75 matcher i landslaget. Numera även Sportchef i Djurgårdens IF Hockey. I Öresund där jag tränar leds laget av två andra legendarer, nämligen Andreas Hadelöv, som samtidigt är en av tränarna i Malmö Redhawks och Marcus Magnertoft, som spelat nästan 500 SHL-matcher.

Tanken med Hockey Academy är att främja samarbete mellan företag i de olika regionerna, men med ishockey som gemensam nämnare. Hockeyträningen är det som förenar oss och den fysiska träningen är en stor del av helheten.

Läs guiden: Små steg till affärsvärde

Vi tränar i en timme och då är det RIKTIG träning med övningar ledda av ovannämnda herrar. Inte bara lek och spel. Efter varje träning är det gemensam frukost och tid för bland annat nätverkande.

Mycket snack och lite hockey, eller?

Absolut inte. Vi på Stretch har genom detta nätverk träffat flera samarbetspartners där vi kunnat hitta gemensamma affärer som blivit verklighet. Att kunna kombinera en vardag inom IT med fyisk aktivitet och dessutom hitta nya samarbetspartners och kunder är inte bara kul, det är en nödvändighet för att fortsatt hålla sig på topp!

Utöver att vi träffas på morgonen och lirar hockey tillsammans anordnas även träffar på kvällar på varandras arbetsplatser. Då ligger fokus mer på företagen som representeras än på själva hockeyn, men vi har fortfarande roligt ihop.

Att vara med i detta nätverk ger så mycket energi på flera plan och jag uppmanar alla som har intresse att höra av er och komma och prova på. Nätverket är till för alla. Så även om man inte har spelat på länge kommer träningen att anpassas efter det och alla kommer att ha kul oavsett nivå.

Den givna frågan just nu är väl om jag ska välja hockeyn eller Stretch som min framtida karriär. Pga min unga ålder har jag fortfarande inte gett upp att en dag åka in på isen i Madison Square Garden och representera New York Rangers. Men för min chefs skull, svarar jag att det är Stretch som blir min fortsatta karriär och hockeyn som fysisk och psykisk boost vid sidan om…

Hockey Academy finns även i Göteborg och i Oslo.

Är du nyfiken på att veta varför jag valde Stretch framför hockeyn….kolla in det här!

 

 

Dela inlägget