Kultur

Lyssna och lär av dina fantastiska medarbetare!

Som nytillträdd VD för detta fantastiska konsultbolag, Stretch Stockholm, har jag fördelen av att omgärda mig av så många grymma medarbetare. Alla brinner de för olika saker i livet. Det är en energikick i sig, men som ledare måste jag ta mig tid att lyssna och förstå. Vad är det i MIN verklighet som jag missar, är det här något jag kan bygga vidare på eller ta till mig i min egen vardag och så vidare.

En av dessa stjärnor som jag jobbar med, vi kan kalla honom Jim, brinner för allt vad agila metoder, lean och högpresterande team etc. heter.  Han har förstått vilken resa vi är på! Han ser också vad vi behöver göra för att träffa ännu fler nya fantastiska kunder. Varje vecka får jag mail, sms eller annan kommunikation som påminner mig om olika konferenser, möten, ”krasch-courses” jag borde gå på eller bloggar som jag borde läsa.

Ett tag körde jag min gamla vanliga ”struts-strategi”, ni vet när man sticker ner huvudet i sanden med argumentet ”jag har inte tid”, ”jag är tyvärr upptagen” och så vidare… MEN DET LEDER INTE TILL NÅGOT! Uppenbart är att denna intelligenta människa, Jim, brinner för detta och då måste det vara viktigt! Det blir så självklart när jag ser det så…det är givetvis här jag ska lägga tid.

Så i måndagskväll var vi på kurs tillsammans! En krasch-course i Sociocracy 3.0.Vad är då Sociocracy 3.0? För en nybörjare skulle jag kortfattat definiera det med detta engelska citat:

 Sociocracy is a collaboration framework for evolving effective, resilient and agile organizations.

Och varför har jag inte gjort det här tidigare? Hur kan jag inte ha förstått vikten av att få ny kunskap hela tiden? Kunskap som inte är vald av mig utan av någon som vill påverka mig positivt.

Beskrivningar som

  • Grow effective, resilient and agile organizations

eller…

  • Meets organizations where they are and supports them in continuously improving products and services through an iterative and transparent approach, and at their own pace.

Kvällen blev självklart en succe för mig. Jag gick därifrån med mycket mer energi än jag hade innan och fick dessutom massor av ideer som vi kan realisera både internt men framförallt hos våra kunder! Det här är spännande!

Så avslutningsvis kan jag konstatera att:

  1. tid är allt jag har
  2. när någon brinner för något och vill dela med sig av den kunskapen och det handlar om utveckling framåt – se till att LYSSNA! Alla har vi olika verkligheter och vi kan alltid lära av varandra. Det är så team byggs!
  3. så länge du är nyfiken så kan du alltid lära dig och förstå något nytt varje dag. Det är riktigt häftigt!
  4. Ett teams kompetens är alltid starkare än en enskild spelare.

Nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Kontakta mig eller kolla in vår karriärsida redan idag.

Dela inlägget