Office365

Min fantastiska arbetsplats!

Jag har fördelen att ha en arbetsplats som alltid är med mig. Det är fantastiskt då jakten på mer tid aldrig tar slut. Om jag utgår ifrån mig själv så är det hämtning och lämning på dagis, viktiga möten att delta i, uppdrag på olika orter. Det är en vardag som jag tror många känner igen sig i. Eller? 

Den fria och tillgängliga arbetsplats som jag har idag möjliggör att jag kan arbeta heltid och ändå få tid med min familj. Den balansen är väldigt viktig för mig. Tidigare var jag mer bunden till arbetsplatsen och var tvungen att koppla upp mig via VPN med min arbetsdator för att kunna arbeta på annan plats. Jag skickade mail till mig själv med olika dokument jag behövde arbeta med från hemdatorn och mailade igen när jag var klar. Eller så sparade jag på det klassiska USB-minnet. Jag kunde också skriva ut dokument för att kunna läsa när jag åkte tåget hem osv. Vilken utveckling till idag!

Min nya arbetsplats med Office 365

Det som jag tycker allra bäst om i min arbetsvardag som jag kallar den nya fantastiska arbetsplatsen, är friheten. Jag kan arbeta från tåget med mobil eller dator när jag pendlar varje dag från hemmet i Helsingborg till kontoret i Malmö. Jag kan arbeta från hemmet eller när jag är på resande fot till kunder. Med Office 365 kommer jag åt alla mina dokument, min mail, mina kontakter m.m. från både surfplatta, mobil och dator. Allt som krävs är Internet. Men inte heller det behövs om jag har synkroniserat mina dokument. Då kan jag arbeta offline om det behövs. För det kanske är fler än jag som upplevt dålig täckning på tåget eller bussen någon gång. Då är det skönt att kunna arbeta offline och så snart jag har nätverk igen synkroniseras mina ändringar automatiskt till molnet.

Min nya arbetsplats med Office 365 har också hjälpt mig att minska mailflödet. Vi på Stretch kommunicerar med olika verktyg beroende på vad som ska kommuniceras istället för att maila om precis allt. Vi har även samarbetssidor på vårt Intranät i  SharePoint för olika projekt eller grupperingar och jag kan själv aktivt följa vad som händer på Stretch via Yammer (tänk Facebook för företag). För oss är Yammer ett mycket värdefullt verktyg som bidrar till vår starka företagskultur.

Något som jag tycker extra mycket om och som jag även nämnt i tidigare bloggar med hur vi hjälpt Malmö FF att komma igång med Office 365, är att jag nu arbetar med en version av ett dokument (versionshantering sker automatiskt) och jag kan arbeta samtidigt som andra! Jag och mina kollegor Dave, Rafad och Amanda har den senaste tiden arbetat väldigt mycket i samma dokument, både i OneNote som är ett anteckningsverktyg och i PowerPoint presentationer. Så enkelt och smidigt!

Läs mer om hur denna nya fantastiska arbetsplats kan skapa värde för er och om Office 365 som plattform i guiden Office 365 – Del 1: Den nya fantastiska arbetsplatsen.

Dela inlägget