Kultur, Karriär

Något att fundera på över Påsk!

Att få vara en av Sveriges bästa arbetsplatser är en oslagbar känsla! Vi gjorde det i år igen!

Det ligger stort engagemang, fokus och tillit till våra medarbetare bakom denna utmärkelse. Med den härliga tävlingsanda och fokus på framtid som finns på Stretch är vi redan igång och snickrar på allt med förbättringspotential. Det är vår vardag som konsultföretag och vi älskar det!

I min roll som rekryteringsansvarig är det naturligtvis underbart att kunna stoltsera med våra återkommande, fina utmärkelser och all fantastisk feedback som kommer med dessa. Det ger ett fint avtryck ute hos alla er som vi vill attrahera och bjuda in till oss. Ändå är det så svårt…

Jag har jobbat med rekrytering sedan -99 och kan utan minsta tvekan säga att jag älskar mitt jobb! Att få träffa kompetenta människor och identifiera triggern, både för våra potentiellt nya kollegor och för oss som företag, är en boost som aldrig är sig lik. Men jag vågar påstå att allt började med Stretch.

Jag bestämde mig en dag för att ta kontakt med ett bolag som jag flertalet gånger försökt rekrytera konsulter ifrån – och misslyckats. Det ordet finns för övrigt inte i mitt vokabulär.  Det måste finnas en anledning till att konsulterna vill vara kvar, trots den hybris som då rådde på SAP-marknaden. Jag ville ta vara på möjligheten att göra något helt annat. Jag ringer upp VD:en för just det bolaget. Med den nyfikenhet som råder där, tackar VD:n givetvis ja till ett möte. Öppenhet, affärsmässighet och viljan att tänka kvalitet i allt de gör blev startskottet för mig på Stretch. Vi satte ner foten och skapade något unikt på den tiden. Kulturdriven rekrytering!

Läs guiden: Learning is a business critical investment

Så, några år senare är jag mer energisk och motiverad än någonsin. Att som vår specialist inom rekrytering få vara en del av ett så engagerat och kompetent företag är en ynnest. Framför allt när jag säger hej till kollegor som jag rekryterat hit. Att få följa deras resa hos oss. Det är grymt!

Det som är svårt kan sammanfattas i att vi är för bra helt enkelt. För bra på att hela tiden leverera – så våra kunder vill ha mer, för bra på att identifiera nya kunder i behov av vår kompetens och för bra på att dela med oss av vår kompetens. Detta är ju helt fantastiskt! Vi behöver bara vara lika bara på att uppmärksamma ER på att det finns gott om plats hos oss på Stretch…

Vi skulle just nu exempelvis vilja möta våra kunder med en stor portion av:

  • Seniora projektledare som kan tygla ett SAP projekt
  • Några PI/PO konsulter som tänker HANA roadmap i tid o otid
  • Salesforce inspirerade konsulter som vill driva och leverera i våra projekt
  • En hederlig SAP CRM profil som vill göra skillnad – hur svårt kan det vara?
  • Vi kan SharePoint och vill växa vidare med Office 365  – duktiga utvecklare får att göra i Öresund.
  • För att inte tala om alla duktiga och blivande inköpskonsulter! Ett område där vi är vassa på alla våra marknader. Vi pratar SAP och ARIBA idag och kan så mycket mer…
  • Slutligen för denna gång –  Change management, en kompetens som just nu är extra attraktiv på vår Norska marknad.

Så, jag vill både utmana och uppmuntra. Är du den grymma och nyfikna person vi söker? Skicka mig en hälsning, vinka på gatan eller bara slå en signal!

Nyfiken på att veta varför vi är ett fantastiskt företag? 

Glad Påsk!

Dela inlägget