Business Intelligence, Teknik

Power BI + Real Madrid = Sant

För några veckor sedan blev det officiellt att mitt favoritlag Real Madrid och Microsoft ingår ett samarbete med fokus på dataanalys. Med hjälp av Power BI ska de bygga en lösning där klubbens fans ska kunna följa sitt lag på ett helt nytt sätt. Precis som Microsoft sätter användaren i fokus med Power BI visar nu Real Madrid att även de är måna om sin viktigaste grupp, fansen.

Jag har följt Real Madrid både på och utanför planen under en ganska lång tid och vet att de sällan lämnar något åt slumpen. Jag blev därför glad när jag fick höra att Real Madrid precis som jag fått upp ögonen för Power BI. Likt alla lag lägger Real Madrid ett stort fokus på prestationen på planen, men även marknadsföring är en central del av klubbens filosofi. Om detta vittnar värvningar som David Beckham, Zinedine Zidane och Cristiano Ronaldo. Alla tre är briljanta fotbollsspelare, men även en viktig del i hur klubben vill bli betraktad. Det är inte någon tillfällighet att Real Madrid alltid står i centrum när perioden för spelarövergångar drar igång. Att vara klubben som gör de mest spektakulära värvningarna har alltid varit viktigt för Real Madrid. Det sägs ibland att man från Real Madrids sida gärna lägger en krona eller två över spelarens marknadsvärde för att kasta ett ännu starkare ljus på affären. Att synas och att göra det på sitt sätt är a och o för klubben.

Att Real Madrid satsar på Power BI är ett tydligt exempel på klubbens vilja att ligga i framkant på fler områden än det rent sportsliga. Power BI har funnits på marknaden i snart ett år och det har inte gått en månad utan att Microsoft levererat nya funktioner. Funktioner som hjälper oss användare att bygga bättre rapporter och göra mer träffsäkra analyser. Med Power BI visar Microsoft att de fokuserar på helheten inom self-service BI upplevelsen. Power BI har komponenter för extrahering av data, datamodellering och visualisering. Det finns ett flertal kraftfulla funktioner som levereras i ett bekant gränssnitt, nämligen Excel. Enligt min uppfattning är Power BI den starkast lysande stjärnan på self-service BI himlen. Det är grym teknik på ett enkelt och tillgängligt sätt.

Jag är övertygad om att Real Madrid och Power BI går en ljus framtid tillmötes. De kommer hjälpa varandra att nå nya höjder och samarbetet kommer bli en fantastisk marknadsföringsplattform för dem båda. ”Power BI och Real Madrid – The success story” kommer bli fantastisk att följa.

Om du är intresserad av att veta mer kan du ladda hem vår Guide till Power BI. Inspirerande läsning och ett sätt att lära sig mer om funktionerna i detta fantastiska verktyg.

Förresten, för några månader sedan släppte Microsoft prognosfunktionalitet kopplad till Power BI. Undra om man kan ta reda på Real Madrids chanser att vinna årets upplaga av Champions League på det sättet? Varför fundera, det är ju bara några knapptryckningar bort….jag kollar.

 

Dela inlägget