Teknik, Karriär, SAP

Hur ser du på machine learning?

SAP COIL (CO Innovation Lab) arrangerade nyligen ett hackathon i Köpenhamn på temat machine learning (ML). Ett nytt, innovativt sätt att engagera människor till att anamma ny teknologi genom handfasta övningar som relaterar till scenarier från verkliga livet.

Handplocka instruktörer och bjud in tekniknördar och likasinnade. Introducera din nya, häftiga teknik – och låt därefter deltagarna släppa loss och vara spontana. Ta sen ett steg tillbaka och se vad det skapar för resultat!

Det var precis vad vi gjorde på hackathonet i Köpenhamn för ett par veckor sedan. Jag var en av deltagarna, och det överträffade alla mina förväntningar. Tänk dig att faktiskt få göra något riktigt kul – och lära sig saker samtidigt! Att iscensätta verkliga händelser och arbeta med våra idéer under en relativt kort tid var väldigt effektivt, och jag är imponerad av vad alla grupper lyckades åstadkomma.

Jag blev positivt överraskad av att det var så enkelt att komma igång, och uppskattade verkligen upplägget av hackathonet. Att bara gå in tillsammans med ett slumpmässigt gäng personer, brainstorma fram en idé, och på bara en och en halv dag lyckas skapa någonting som faktiskt funkar! Personligen fick jag också massa ny kunskap i Python och JavaScript som jag kommer ha stor nytta av i mina egna hemmaprojekt.

Så – hur ser du på machine learning? Kanske har du ett behov av att automatisera vissa processer i din verksamhet? Som en tjänst som automatiskt känner igen en produkt som fotograferats med en smartphone? Eller en tjänst som automatiskt översätter en hel webbkatalog eller webshop?

En värdefull sak jag tar med mig från hackathonet var att machine learning i SAP verkligen är något jag vill börja jobba med – och något som kan appliceras på i princip alla kunder jag arbetat med genom åren.

Med en härlig kultur och tajt samarbete kan ett team av experter uppnå riktigt bra saker – och det är precis det du hittar här hos oss på Strech. Hör av dig direkt till mig eller min kollega Susanne Ohlsson så pratar vi vidare!

Johan Hedling, Senior Technical Consultant på Stretch

Dela inlägget