ej kategoriserat

Resultat för första halvåret 2013

Oj, vad mycket bra arbetsinsatser Stretch har gjort under 2013 och då är det också extra glädjande att presentera ett bokslut för ett fantastiskt första halvår. Halvåret summerar till en omsättningsökning med 20% jämfört med förra året och nästan en dubblering av vinsten ( + 89% ). Omsättning första halvåret var 86,6 MSEK och vinsten före skatt blev 9 MSEK, vilket ger en vinstmarginal på 10,4%. Vi kan också konstatera att samtliga bolagen inom Stretchkoncernen genererar positiva resultat – nya som etablerade bolag.

Eftersom entreprenörskap alltid har genomsyrat Stretch är det extra roligt när våra nya bolagssatsningar för 2013, Stretch Danmark AB och Stretch Karlstad AB, har varit lyckosamma. Vi har positiva resultat i båda bolagen och det redan efter ett halvår.

Även på medarbetarsidan har vi växt, vi har under det här halvåret gått från 130 till 150 medarbetare. Det medför att vi skaffat nya lokaler i Köpenhamn brevid Ströget, i Karlstad på Kungsgatan och att vi i Stretch Öresund AB på något sätt behöver utvidga de befintliga lokalerna.

Nytt för året är också att vi har utvecklat en affär mot Landstingen med hjälp av både vår Microsoft kompetens och vår verksamhetsnära Landstingskompetens. Affären är ett spännande komplement till vår sedan länge etablerade SAP och affärssystemsnära kompetens. När vi arbetar med rådgivning och implementation av affärssystem hos våra kunder, gör vi det inte längre bara i den klassiska affärssystemvärlden utan lika ofta arbetar vi med olika typer av molnlösningar såsom Ariba och Salesforce. Vi är ofta inblandade i rådgivning till verksamheten för att hjälpa dem att landa rätt i deras olika utmaningar. Verkliga lösningar för verkliga behov är vår kunddevis som gäller i alla lägen!

När jag summerar första halvåret 2013 gör jag det med glädje och stolthet. Stretch är riktigt bra! Vill ni veta mer om Stretch ta gärna kontakt med mig eller någon av mina trevliga kollegor.

Dela inlägget